De lekkerste cocktails met kerst in een handomdraai

Door  |  0 reacties

Eerst kerstdag schoonfamilie, tweede kerstdag familie. Of vice versa. Maar waar zijn nu die waardevolle vrienden met wie je ook zo graag kerst wilt vieren? Nodig ze op kerstavond (of dit jaar op 3e kerstdag) uit voor een cocktailavondje. Want met De Cocktailbar maak je cocktails in een handomdraai.

Ik ben geen traditionele kerstvierder: familie is belangrijk, maar er is meer dan familie & eten. Vrienden bijvoorbeeld. Ook met hen vier ik graag kerst en dat kan heel goed op kerstavond. Haal hapjes in huis, trek je favoriete gezelschapsspelen tevoorschijn en uiteraard een goede dosis drank. In mijn geval het liefst in de vorm van cocktails.

Maar heel eerlijk; ik was nooit goed in cocktails maken. Altijd de verkeerde verhouding; teveel alcohol, of juist te weinig. Te zoet, of stiekem te zuur. Maar ik heb de afgelopen weken The Cocktailbar bestudeert en nu ga ik knallen met cocktails.

Wat je kunt verwachten van ‘De cocktailbar’De cocktailbar, cocktail recepten

Dit receptenboek (en meer!) is dus duidelijk gemaakt voor cocktail-nitwits zoals ik. Eindelijk de juiste verhoudingen van ingrediënten.

Maar naast de ca. 80 cocktail recepten leer je door dit boek ook alles over mixen, shaken en roeren. Over belangrijke cocktailvaardigheden en de ‘gereedschappen’ die je in huis dient te hebben als je voor de lekkerste cocktails wilt zorgen. Want met die juiste gereedschappen tover je je keuken zo om tot een tijdelijke cocktailbar.

Een selectie uit de lekkerste cocktailrecepten

Klassiekers als Martini, Long island ice tea, Cosmopolitan en de Manhattan mogen natuurlijk niet ontbreken in De cocktailbar. Het boek houdt echter ook rekening met grote feestjes en geeft je een aantal goede suggesties voor bowl. Zo kun je een grote kom in één keer maken en sta je niet de hele tijd in de keuken te mixen. Wat dacht je van watermeloen-rumpunch, een bijna klassieke Sangria, honingbierpunch en een champagne punch?

Kerst met een tropisch tintje? In De Cocktailbar ook een hoog zomergehalte met Pina Colada, Mojito, Tequila Pomegranate, Banana Daquiri, Frozen Ginger Margarita of Watermelon Bloody Mary? Overigens vind je in dit boek meer variaties op het iconische Bloody Mary-recept, zoals het pittige Fire in the Blood.

Voor de zwangere vriendinnen en de BOB’s staan alcoholvrije cocktail recepten op het lijstje. Kies uit een Virgin Mary, Soda Berry, Minted, Pamms Stand In of één van de andere 0% cocktails.

Cocktail recepten voor andere momenten

En dan heb je nog de klassieke noodgevallen. Misschien niet met kerst, maar wel als je na een avondje stappen thuiskomt en nog zin hebt in een cocktail. Ook met bijna lege kastjes kun je heel wat maken, als je maar de basisdranken in huis hebt. Het ‘Noodgevallen’-hoofdstuk biedt uitkomst voor dit soort momenten.

Vier je kerstavond niet met vrienden, maar breng je deze door in een hotel en schenkt het hotel geen cocktails? In het hoofdstuk ‘Minibar’ vind je alleen maar cocktail recepten met slechts enkele ingrediënten, allemaal vrij basic. Rijd gewoon even naar de dichtstbijzijnde benzinepomp en maak vervolgens een Calimocho, Roach Motel of Bathtub Gin.

En dat is nog niet alles wat dit boek biedt, want per seizoen is er ook nog een breed spectrum aan cocktail recepten. Zo kun je het hele jaar door genieten van de lekkerste cocktails. Zelf gemaakt én met succes!

Titel: The Cocktailbar
Auteur: Dan Jones
Uitgeverij: Good Cook BV
Prijs: € 12,50

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *