Kerstklassiekers en meer! Wat is er dit jaar met kerst op tv?

Door  |  1 reactie

Tijdens de kerstdagen stikt het van de films en programma’s die om kerst draaien. Heerlijk toch, op de bank kruipen onder een dekentje met lekkers binnen handbereik. Wij gingen voor je op onderzoek uit wat er deze kerstdagen allemaal op TV te zien is.

Iedereen heeft zo zijn kerstklassiekers die niet mogen ontbreken tijdens de kerstdagen. Ook al gaat het om een film die je al tig keer hebt gezien, dat maakt niets uit. Voor ons staat bijvoorbeeld altijd de Polar Express op het programma (hoera voor Netflix!) maar zeker ook Robert ten Brink met de kerstspecial van All You Need is Love. We hebben alle gangbare zenders afgestruind om vast een voorselectie voor je te maken. Kijk je mee?

Kerstavond, 24 december

Wat ons betreft is er maar één programma dat je kijkt op kerstavond: de All You Need is Love Kerstspecial. Tissues bij de hand en vanaf 20.30 uur op RTL4 meesnotteren met de overdosis romantiek die Robert ten Brink voorschotelt.

Serious Request wordt deze avond afgerond met een finale en concert. De finale van Serious Request kun je vanaf 19.30 uur volgen op Nederland 3 en om 23.30 uur volgt het Serious Request concert.

Liever een film kijken op kerstavond? Check onze favorieten:

 • Shrek Forever After, RTL 5, 20.30 uur
 • Surviving Christmas, RTL 8, 20.30 uur
 • Christmas Vacation (1 & 2), Veronica, 20.30 uur
 • Christmas with Holly, Net5, 20.30 uur
 • Toscaanse bruiloft, Nederland 3, 21.40 uur
 • 12 dates of Christmas, Net5, 22.25 uur

1e kerstdag, 25 december

Na het kerstontbijt kun je op Nederland 1 kijken naar Heel Holland bakt Kerst. Misschien nog wat last minute bakinspiratie opdoen? Om 13.00 uur is op dezelfde zender trouwens ook de kersttoespraak van Koning Willem-Alexander.

“The hills are alive with the sound of music…” dé kerstfilm der kerstfilms en ook dit jaar hoef je hem niet te missen. Vanaf 20.30 uur wordt deze uitgezonden op RTL8. Nog zo’n kerstklassieker: Home Alone. Die kun je vanaf 16.05 op RTL4 kijken en Home Alone 2 om 20.30 uur.

En over klassiekers gesproken: om 20.30 uur wordt op Net5 Marry Poppins uitgezonden. Gevolgd door The Wizard of Oz om 23.30 uur.

2e kerstdag, 26 december

Om 18.15 uur begint op Net5 E.T. the Extra-Terrastrial, gevalletje jeugdsentiment voor mij. Kijk je mee?

Op 1e kerstdag kun je al naar de eerste twee delen van Home Alone kijken, op tweede kerstdag zendt RTL 4 ook nog deel 3 uit. Schakel in om 20.00 uur. Op hetzelfde tijdstip begint op RTL5 de leuke (kinder)film Madagascar, om 21.40 gevolgd door deel 2.

Mocht je de All You Need is Love Kerstspecial op kerstavond hebben gemist of gewoon nog een keer willen kijken; om 22.00 uur kun je de herhaling kijken op RTL4.

Er is dus genoeg met kerst op tv! Voor welke kerstklassiekers ga jij?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

 1. Aukje

  24 december 2015 at 09:47

  Ik kijk echt weer uit naar All You Need is Love. Deze keer kijken de meiden ook mee. En ik gok dat er wel wat traantjes worden gelaten. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *