Doodles & Letters

Door  |  0 reacties

Jaloers op mensen die kunnen doodlen & handletteren? Koop het boek Doodles & Letters van Marieke Blokland en ga zelf aan de slag. Met een beetje geduld en oefening kom je heel ver!

Afgelopen maand toonde een bekende van mij haar kerstkaart. Ze had zelf een handgeletterde kerstkaart gemaakt. Zwart met witte letters met allemaal kerst-gerelateerde worden erin. Om jaloers op te worden. Hoe doen mensen dat?

Vlak daarna viel Doodles & Letters hier op de mat. Een handboek voor iedereen die houdt van kleuren & tekenen. Zou ik volgend jaar ook zulke mooie kerstkaarten kunnen maken als Irene?

Doodles & LettersOver Doodles & Letters

Doodles & Letters is een handig en kleurrijk boek van Marieke Blokland. Ze geeft workshops in o.a. tekenen, schilderen, lettering en doodles en heeft nu dus haar eigen boek uitgebracht.

Voor iedereen die houdt van kleuren, doodlen en letters. En die nooit genoeg kan krijgen van papier, potloden, pennen, cadeaupapier, snail mail en labels.

In het boek geeft Marieke informatie over de verschillende kleur- en tekenmaterialen en trucs voor sierlijke decoraties. Ze geeft je tips over de basis van handlettering en leert je illustreren aan de hand van simpele, maar superleuke doodles.

Wat wij er van vonden

Leuk in het kwadraat! Niet alleen vanwege de kleurrijke en speels opmaak, maar ook omdat Marieke je écht doet geloven dat je dit zelf kan. Wist je dat je van elke rondvormige vlek bijvoorbeeld heel eenvoudig een vogeltje kan maken? En dat een slecht handschrift geen belemmering hoeft te zijn om te handletteren? Dat bewijst het handschrift van Marieke direct!

Een bladersessie door dit boek zorgt er daarnaast direct voor dat je naar de dichtstbijzijnde hobbywinkel wilt rennen om materiaal in te slaan. Eenmaal aan de gang merk je ook nog eens dat doodlen & lettering ontspannend werkt. Welkom nieuwe hobby!

Titel: Doodles & Letters
Auteur: Marike Blokland
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *