Verzameld! De lekkerste oliebollen recepten (en meer!) voor Oud & Nieuw

Door  |  0 reacties

Zeg je Oud & Nieuw dan zeg je oliebollen en appelflappen. De beste oliebollenkramen van het land hebben dan ook niet voor niets rijen à la Efteling op Oudjaarsdag. Als je niet zo’n zin hebt in dat urenlange wachten op je baksels dan kun je natuurlijk ook zelf de keuken in duiken. We zochten negen lekkere oliebollen recepten. En ander lekkers om van te smullen tijdens de jaarwisseling. Op 1 januari gaan wel weer aan de lijn denken…

Oliebollen zijn een traditioneel gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. Ze worden traditioneel gegeten op Oudjaarsavond in Nederland. Ook worden ze het hele jaar door op kermissen in Nederland en België in een oliebollenkraam verkocht. Oliebollen worden vervaardigd door met twee lepels een hoeveelheid beslag in een pan met hete olie te laten vallen en de zo ontstane, min of meer bolvormige oliebol bruin te laten bakken. Oliebollen worden meestal met poedersuiker bestrooid. (Wikipedia)

Oliebollen recepten

Alles over oliebollen recepten en ander lekkers voor Oud & Nieuw

1. We beginnen natuurlijk met de simpele, maar daarom niet minder lekkere, oliebol. Zonder krentjes, rozijntjes of ander vulling.

2. Heb je de basis oliebol onder de knie? Of vind je oliebollen gewoon lekkerder met vulling? Dan is dit recept voor goed gevulde oliebollen stap 2.

3. Wil je graag een iets meer verantwoorde versie van de oliebol? In love with health heeft het recept voor je getransformeerd.

4. Oliebollen met appel! Dat klinkt ook erg lekker. De appel zorgt voor een frisse bite.

5. Als je niet zo’n zoetekauw bent, maar meer een hartige klant dan word je vast blij van dit recept voor hartige oliebollen met ham en kaas.

6. Deze vind ik persoonlijk dan weer leuk gevonden: een oliebollentaart. Met een flinke laag poedersuiker uiteraard.

7. Ik eet slechts één oliebol per jaar. Gewoon omdat ik niet zo’n fan ben en er dan weer klaar mee ben voor een heel jaar. En deze oliebollen gevuld met banketbakkersroom zou ik zeker weten kiezen.

8. De klassieke appelbeignet met dat gaatje in het midden maak je gewoon zelf. En die zijn het allerlekkerst als ze net uit de pan komen.

9. En tot slot: de good old appelflap van (roomboter)bladerdeeg. Ideaal als je geen zin hebt in frituren en de bijbehorende stank. Leuk om samen met de kids te maken ook.

Aangezien ik graag bak, maken nummer 6 en nummer 9 de meeste kans in mijn keuken. En jij? Ga je zelf een van deze oliebollen recepten gebruiken of toch maar in de rij op oudejaarsdag? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *