Lonely Planet’s ultieme reislijst: waar ga jij dit jaar heen?

Door  |  0 reacties

Heb jij nog geen idee waar je dit jaar naar toe wilt op vakantie? Laat je inspireren door de ultieme reislijst van Lonely Planet. In het boek Lonely Planet’s Ultimate Travelist vind je de 500 mooiste plekken ter wereld. Dat wordt nog lastig kiezen!

Toen ik nog een klein meisje was, ging ik met mijn moeder eind december/begin januari langs de reisbureaus; gidsen halen voor de komende zomer. Want als je met een gezin van vier naar Spanje wilde in de zomervakanties dan moest je er toch vroeg bij zijn. Van oudsher is januari dus de maand van vakantie-oriëntatie. Het is niet voor niets dat de Vakantiebeurs ook nog elk jaar in januari wordt gehouden, ondanks dat we steeds meer last minute boeken.

Het is ook niet verrassend dat we in januari veel bezig (willen) zijn met vakantie. De kerstdagen zijn achter de rug en zit het niet in ons aard om ergens naar uit te kijken? Door met je vakantie bezig te zijn, doe je dat. En je krijgt er vaak nog positieve energie van. En dat krijg je ook zeker van Lonely Planet’s Ultimate Travelist. Dus mocht je nog geen idee hebben waar je dit jaar naar toe wilt gaan…

Wat je kunt verwachten van ‘Lonely Planet’s Ultimate Travelist’

Ultieme reislijst Lonely PlanetDeze dikke ‘encyclopedie’ van meer dan 350 (!) pagina’s bevat een ultieme reislijst van de 500 meest bijzondere plekken ter wereld. Als je ze allemaal wil afgaan voor je dood gaat, heb je een aardige bucketlijst. Maar als je nu de 50 meest bijzondere opschrijft… dan kun je best een eind komen toch?

Maar hoe kom je aan zo’n top 500? Wie bepaalt wat bijzonder is? De redactie van Lonely Planet schakelde hun community in. Ze maakten een lijst van alle bezienswaardigheden en bestemmingen uit al hun reisgidsen en lieten vervolgens hun leden hun eigen top 20 doorgeven. Geselecteerd uit die lijst natuurlijk! Het was wat tellen, maar daar was dan de ultieme reislijst met 500 bijzondere plekken.

Ik voel me gezegend: van de 500 plekken heb ik er ruim 100 in het echt gezien. Waaronder bijvoorbeeld de Blue Lagoon in IJsland, het Griekse eiland Santorini en de Angkor Wat in Cambodja. Hoeveel heb jij er gezien? Koop het boek en tel niet alleen wat je al gezien hebt, maar bepaal ook wat je komend jaar gaat doen.

Titel: Lonely Planet’s Ultimate Travelist
Uitgeverij: Lonely Planet
Prijs: € 21,99

Bekijk op bol.com

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *