Dit is het boek voor ouders met een leven

Door  |  0 reacties

De makers van Me-to-We hebben in navolging op hun succesvolle online magazine nu ook een boek uitgebracht, Dit is het boek voor ouders met een leven. En dat boek is heel goed gelukt. Femke en Barbara zijn er in geslaagd een hilarische samenvatting te schrijven over het leven van jonge ouders. 

Dit boek is dus voor ouders die ook niet weten hoe ze in godsnaam even rustig kunnen douchen als ze alleen thuis zijn met de kinderen, voor ouders die ook weleens lijden onder het gevoel dat ze er al-tijd zijn, voor ouders die worstelen met hun eigen behoeftes waardoor er waarschijnlijk iets meer chaos dan gemiddeld in hun gezin ontstaat. Voor ouders, kortom, met een leven. Ga zo door. (Femke en Barbara)

Wat kun je verwachten van Dit is het boek voor ouders met een leven

Dit is het boek voor ouders met een levenBarbara van Erp en Femke Sterken beschrijven met een enorme dosis humor en zelfspot allerhande situaties die jonge ouders meemaken. Gewild of ongewild, gepland of ongepland. Het is een dik boek, maar leest super snel weg doordat er veel wordt gewerkt met lijstjes, grote lettertypes en foto’s. Dat het zo snel wegleest en geen ellenlange hoofdstukken kent, is fijn voor jonge ouders, want lezen gebeurt over het algemeen tussen de bedrijven door.

Dit is het boek voor ouders met een leven begint met een hilarisch stappenplan waarmee je kunt zien of je geschikt bent voor het ouderschap. Daarna stellen Femke en Barbara zichzelf netjes voor. En dan begint het feest, onderverdeeld in de hoofdstukken ‘De zwangerschap’, ‘De Bevalling’, ‘Wat is er in godsnaam met mijn lichaam gebeurd’, ‘De kraamtijd’, ‘De eerste jaren’, Pas op! en ‘Niet wel doen’. Ieder hoofdstuk is weer onderverdeeld in losse onderdelen,waardoor je het boek steeds heel makkelijk kunt wegleggen zonder de draad kwijt te raken.

Wat wij van Dit is het boek voor ouders met een leven vinden

Niemand kan je voorbereiden op het ouderschap. Als je nog geen kinderen hebt en, heel menselijk, wel denkt een idee te hebben hoe het leven als ouder eruitziet, blijkt dat in de werkelijkheid toch allemaal net anders te zijn. Niet dat het de moeite niet waard is, want dat is het zeker wel. Maar ein-de-lijk is er een boek dat niet over roze wolken gaat. Dit is het boek voor ouders met een leven is een feest der herkenning voor een groot deel van de jonge ouders. Dus als je nog geen kinderen hebt en een goed beeld wilt hebben van hoe het leven als ouder is; lees Dit is het boek voor ouders met een leven! En als je wel kinderen hebt en hartelijk wilt lachen om zoveel herkenbare toestanden; lees Dit is het boek voor ouders met een leven!

Ik heb regelmatig hardop moeten lachen om dit boek. Alleen daarom is het al een aanrader. Super leuk om jezelf of een ander cadeau te doen. Gegarandeerd een succes. Tenzij je graag op die roze wolk blijft zitten….

Tip! Volg Me-to-We op Facebook en je ziet dagelijks nog meer leuke artikelen voorbij komen.

Titel: Dit is het boek voor ouders met een leven
Auteur: Barbara van Erp en Femke Sterken
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
Prijs: € 22,50

Bekijk op bol.com

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *