Kitchen Table Food: aan tafel in Washington & Berlijn

Door  |  0 reacties

Als je fan bent van foodblogs dan gaat er vast een lampje branden als we Kitchen Table Food zeggen. Gaat er geen lampje branden? We vertellen gewoon wat meer over Kitchen Table Food. Kitchen Table Food is een foodblog gerund door Tal Meas en Petra de Hamer, beiden werkzaam als culinair journalist en fotograaf.

Kitchen Table Food: één boek en blog, twee plekken

Kitchen Table FoodVoorbereiden, eindeloos koffiedrinken, lezen, praten, bloggen, mailen: het leven van zowel Tal als Petra vindt plaats aan de keukentafel. Of eigenlijk keukentafels. Die ook nog eens 6.000 km uit elkaar wonen; de één in Berlijn, de ander in Washington DC.

Maar die afstand is geen belemmering om samen aan een blog te werken, sterker nog; het is eerder een toevoeging. Want waar de een ontbijt met homemade granola en American pancakes doet de ander dat met Käsespätzle en goulash met zuurkool. Twee culturen, twee keukens. Hoe leuk!

Na hun blog is er dan nu een boek, Kitchen Table Food. Juist, vernoemd naar hun blog. Voor het boek bedachten, kookten én fotografeerden ze meer dan 140 recepten. Van simpele ontbijtjes tot zalige toetjes, van feestelijke gerechten tot hapjes voor een gezellige avond aan die keukentafel. Alleen al de foto’s zijn om je vingers bij af te likken en dan heb je de maaltijden nog niet eens klaargemaakt.

Wat voor gerechten je kunt verwachten in Kitchen Table Food…?

Je zou verwachten dat een kookboek met twee keukens over kan komen als een rommeltje. Maar door de fijne structuur die Tal en Petra aanbrachten is hier helemaal geen sprake van. Het is een overzichtelijk, evenwichtig boek met duidelijke hoofdstukken, waarbij het ook nog eens meteen duidelijk is uit welke windstreek het recept komt.

Een tipje van de sluier?

  • In de categorie ‘Breakfast & Lunch’ Bircher muesli met amandalmelk, maanzaadbiscuits & lemon curd, kaneelbroodjes, American pancakes met blauwe bessen en one-eyed jachts & avocado-zalmsalsa
  • In de categorie ‘Salads & Sandwiches’ bloemkool-tabouleh, New York bagels, rauwe bieten salade met dilleyoghurt en walnoten, super salad bowl en flatbread met humus en geroosterde bloemkool
  • In de categorie ‘Small plates’ tartaar van haring, appel en komkommer, geroosterde pompoentjes met gruyère, mosterdeitjes, artisjokken uit de oven en Berliner Buletten
  • In de categorie ‘Bowls’ zwarte bonen soep, knolselderijsoep met appel & walnoten, spaghetti monte e mare, chili bowl, shakshuka en parelgort met paddenstoelen en zoete aardappel
  • In de categorie ‘Aperitief’ uienbrood met karwij en salie, humus van doperwten en munt, warme olijven met sinaasappel & rozemarijn en geitenkaasrolletjes met cranberry’s & noten
  • In de categorie ‘Feast’ flammkuchen, maiskolven met smoky korianderboter, pittige aardappels met pul biber & citroen, aspergequiche en knödel met spinazie & rucola
  • In de categorie ‘Sweet’ Mexicaanse chocolademelk & koekjes, cowboy-chocolade, streuselkuchen, aardbeien frozen yoghurt, pumpkin bread en gingerbread cookies

Loop het water jou hier ook van in de mond? Snel bestellen dan, Kitchen Table Food!

Titel: Kitchen Table Food
Auteurs: Tal Maes & Petra de Hamer
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
Prijs: € 24,95

Reserveer Kitchen Table Food bij bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *