De lekkerste popcorn recepten voor Popcorn Day

Door  |  0 reacties

Eindelijk een onwijs goed excuus om grote hoeveelheden popcorn te maken en te eten; het is vandaag Popcorn Day! En er is veel meer mogelijk dan zoete of zoute popcorn. Kijk maar eens wat wij voor heerlijke popcorn recepten voor je hebben uitgezocht. 

Nieuwsgierig naar de achtergrond van popcorn? Wikipedia zegt er het volgende over:

Popcorn is gepofte maïs van maïssoorten die speciaal voor dit doel veredeld zijn, het meest wordt Zea mays ssp. mays gebruikt. De term popcorn komt uit het Amerikaans-Engels, van to pop (ploffen) en corn (maïs). Popcorn wordt vaak geserveerd met gesmolten boter en suiker of zout.

Popcorn kan thuis worden bereid in een pan met deksel of zelfs een leeg conservenblik. Omdat het procedé harde verbrande resten achterlaat, gebruiken veel mensen een oude pan. Er zijn ook specifieke popcornmachines te koop en ook bestaan er wegwerpverpakkingen die in een magnetron geplaatst kunnen worden.

Het eten van popcorn wordt vooral geassocieerd met het bekijken van films, vooral in bioscopen maar ook thuis. Deze associatie met films is in veel landen overgenomen van de Verenigde Staten. Popcorn is vaak te krijgen in bioscopen en in bioscoopzalen hangt door het eten ervan vaak een doordringende popcornlucht.

Popcorn werd reeds duizenden jaren geleden ontdekt door indianen. In een grot in New Mexico zijn gepofte maïskorrels gevonden van 5000 jaar geleden. In Peru zijn 6700 jaar oude pofmaïsresten aangetroffen.

Popcorn recepten

Alles over deze popcorn recepten

1. Bij het maken van deze white chocolate thin mint popcorn kun je volgens ons de mintkoekjes prima vervangen door deels after eight en deels chocoladebiscuitjes voor een minstens zo lekker resultaat. Tenzij je mintkoekjes weet te bemachtigen, dan kun je het recept compleet opvolgen.

2. S’mores kunnen niet alleen bij de barbecue. Je kunt er ook samen met popcorn een combinatie van maken om je vingers bij af te likken.

3. Deze muddy buddy popcorn is een mix van popcorn, pindakaas, chocolate chips en poedersuiker. Kom maar door hoor!

4. Deze Sweet & salt marshmallow popcorn met pretzels en M&M’s mag wat mij betreft in iedere bioscoop worden verkocht. Handig zo’n alles-in-één snack. Hoef je ook niet meer te kiezen tussen popcorn en M&M’s…

5. Voor de karamel-liefhebbers is er deze oven baked caramel corn. Ik zou gelijk een grote voorraad maken, want dit spul is op voor je het doorhebt.

6. Speciaal voor de Oreo-fans een recept voor Oreo-popcorn.

7. Zelf ben ik dol op kokos en vind ik zo’n beetje alles dat naar kokos smaakt of kokos bevat een succes. Deze toasted coconut popcorn is dus favoriet in dit lijstje popcorn recepten.

8. Lemon popcorn met witte chocola: het zoete van de witte chocola, het frisse van de citroen, gecombineerd met crispy popcorn…. Eet smakelijk!

9. Voor liefhebbers van hartig: rosemary parmesan garlic popcorn. Warme popcorn, die besprenkeld is met knoflook-rozemarijn-olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Ook al is het vandaag dinsdag en dus een doordeweekse dag, het is maar een keer per jaar Popcorn Day. Dus welke van deze popcorn recepten staat er bij jou vandaag op tafel? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *