Altijd haast ’s ochtends? Ontbijtmuffins bieden uitkomst

Door  |  0 reacties

Ontbijten is voor veel mensen een haastklus. Terwijl het juist zo’n belangrijke maaltijd is om de dag goed te starten. Ontbijtmuffins zijn zeer geschikt om van te voren klaar te maken zodat je ’s ochtends snel een voedzaam ontbijt voor handen hebt. En aangezien je ze vaak met 12 tegelijk maakt, kun je even vooruit.

Muffins zijn veelzijdiger dan je misschien denkt. Natuurlijk zijn de zoete standaard muffins heerlijk bij de koffie/thee, maar met de juiste keuze van ingrediënten zijn ze ineens perfect als ontbijt. Niet zo’n zoetekauw? Ook hartige ontbijtmuffins kun je op vele manieren maken. Wij zochten negen recepten voor ontbijtmuffins voor je uit ter inspiratie. Kijk je mee?

Ontbijtmuffins

Alles over deze ontbijtmuffins

1. Voor de hartige ontbijter zijn deze bacon & egg ontbijtmuffins een goed idee. Vers en warm zijn ze het allerlekkerst, maar de rest bewaar je eenvoudig in de koelkast zodat je nog een paar ochtenden met muffins kunt ontbijten.

2. Havermout bananen muffins waarvoor je beslag met de blender maakt. Gemak dient de ontbijtende mens!

3. Deze havermoutmuffins met blauwe bessen ga ik zeker weten binnenkort weer maken. Omdat we hier thuis van havermout houden én van blauwe bessen. Heerlijk!

4. Oeh… van deze French toast muffins loopt het water je toch spontaan in de mond of niet? Lekker voor het weekendontbijt.

5. Rens Kroes’ ontbijtmuffins met havermout en banaan. Voedzaam en lekker! Het recept is ook terug te vinden in haar boek Powerfood.

6. Ook lekker om de dag mee te beginnen: carrot cake muffins, zonder geraffineerde suiker en zonder tarwe van Uit Pauline’s Keuken.

7. Ja hoor, deze banana nut muffins staan hier op het te-bakken-lijstje. Bakje yoghurt erbij en mijn ontbijt is een feest.

8. Ontbijt muffins met yoghurt, havermout en blauwe bessen. Van te voren maken en ’s ochtends is in no time het ontbijt voor jezelf en je huisgenoten klaar.

9. Deze oatmeal to-go pumpkin chocolate chip muffins zien er niet alleen super lekker uit, maar zijn ook ideaal als je haast hebt en onderweg in de auto of trein ontbijt.

Ik maak regelmatig breakfast crumble maar een aantal van deze ontbijtmuffins ga ik zeker regelmatig bakken. Ideaal voor het drukke ochtendspitsuur. 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *