Nooit meer hetzelfde

Door  |  0 reacties

Wat gebeurt er met je leven als je man uit je leven wordt weggerukt, verdacht van moord? Terwijl je weet dat hij er echt niets mee te maken heeft. En dan ook nog eens wordt veroordeeld. De vrouw van Herman du-Bois schreef een boek, Nooit meer hetzelfde. Aangrijpend van de eerste tot de laatste pagina.

INooit meer hetzelfde, Anja Du-Boisk was nog geen 13 toen Christel Ambrosius werd vermoord. Ik weet niet meer alle details. Maar kan me nog wel de vele uitzendingen van Peter R. de Vries herinneren. Ik kan me herinneren dat er veel niet klopte. Maar ja, justitie zal toch niet zomaar iemand veroordelen?

Ook Anja had justitie en politie hoog zitten. Totdat haar man werd weggetrokken van haar en haar zoontjes… Ruim zes jaar zou hij in de gevangenis zitten. Ten onrechte.

Wat je kunt verwachten van ‘Nooit meer hetzelfde’

De Puttense moordzaak; er zijn weinig moordzaken waaraan Peter R. de Vries zoveel uitzendingen heeft besteedt. Het is een van de grootste gerechtelijke dwalingen in Nederland. En hoeveel onrecht deze familie is aangedaan, kom je pas achter tijdens het lezen van het boek van Anja, de vrouw van een van de onterecht verdachte.

In Nooit meer hetzelfde neemt ze je aan de hand van haar dagboeken en herinneringen mee naar de jaren dat Herman vast zat. Het is een schokkend verhaal over hoe justitie te werk ging en hoe manipulatief de verhoren waren. Het is haast tranentrekkend om te lezen hoe zij haar gezin draaiende houdt terwijl Herman wegvalt. Het is wreed om te zien hoe mensen oordelen, maar is dat echt gek vraag Anja zich af? Het is dat zij wist dat Herman op het moment van de moord echt bij haar was.

Een indrukwekkend boek, die je binnen no time uit hebt. Door de kracht van Anja én de expertise van haar co-auteur Marlou Roossink die het allemaal op papier heeft gezet.

Bekijk op bol.com

Titel: Nooit meer hetzelfde
Auteur: Marlou Roossink  & Anja Du-Bois
Uitgeverij: De Fontein
Prijs: € 17,50

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *