Speciaal voor alle havermout fans: originele havermout recepten

Door  |  0 reacties

Havermout was nog nooit zo populair als nu! Niet alleen omdat het als pap een voedzaam ontbijt is met veel vezels, maar ook dankzij de veelzijdigheid van havermout. Wij zochten daarom speciaal voor alle havermout fans negen originele havermout recepten uit waar je voorlopig mee vooruit kunt. Kijk je mee?

Vroeger moesten mijn ouders echt niet aankomen met een bordje havermoutpap. Brinta vond ik lekker, maar havermout… nee dank u! Hoe anders is dat tegenwoordig. Ik kan mezelf met gerust hart tot de havermout fans rekenen. Geef mij maar een lekker ontbijtje met een van deze negen havermout recepten.

Havermout recepten

Alles over deze havermout recepten

1. Van dit plaatje word ik persoonlijk heel blij. Het recept voor deze blueberry oatmeal crumble bars is hier dus favoriet.

2. Big and cherry oatmeal cookies met kersen, noten en chocolate chips… Hiermee scoor ik gegarandeerd punten als de jongens deze in hun trommeltje aantreffen als tienuurtje.

3. Perfect voor een weekendontbijt: blueberry oatmeal yoghurt pancakes. Warm uit de pan op je bord en er dan een klontje roomboter over laten smelten en eventueel wat stroop voor de zoetekauwen. Smullen!

4. Deze oatmeal energy bites maak je zonder oven; je hebt alleen een vriezer nodig. Kortom, een kind kan de was doen.

5. Ben je dol op tussendoortjes? Dan zijn deze havermout-dadelrepen zeer geschikt. Met dit recept maak je er zo’n 12 tegelijk. Handig als middagsnack op het werk.

6. Monchoutaart een van jouw favorieten? Deze gezondere variant met havermoutbodem is zo’n stuk gezonder dat hij zelfs als ontbijt geschikt is.

7. Ontbijt je graag met overnight oats dan is het extra fijn wakker worden als deze overnight pumpkin pie oats met kokosroom op je staat te wachten. Misschien even je huisgenoot lief aankijken?

8. Om je verlangen naar zijn gelijknamige slechtere broertje enigszins te compenseren is dit recept voor Snickers muffins met havermout. Hoef je je net even wat minder schuldig te voelen…

9. Weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben dus gek op crumbles. Deze fruitcrumble met havermout en oranje fruit staat dan ook op mijn favorieten lijstje.

Geniet van al het lekkers dat je met havermout kunt maken. Met deze negen havermout recepten moet dat zeker lukken!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *