Ontspannen naar de wintersport: hoe doe je dat met kinderen op de achterbank?

Door  |  0 reacties

Ieder jaar vertrekken er veel Nederlanders naar de sneeuw om te genieten van een wintersportvakantie. De heen- en terugreis kan best een dingetje zijn, vooral in het hoogseizoen (want files) en met kinderen op de achterbank. Hoe zorg jij voor een zo ontspannen mogelijke reis voor jezelf en je kroost? 

Verschilt die lange zit naar vakantie in de winter nu echt zoveel van die in de zomer? Niet echt. Behalve dat je nu tijdens de plas- en tankstops te maken hebt met de winter. Denk koud, nat, donker. Waar je zomers nog even lekker op een bankje kunt gaan zitten om een broodje te eten of een bal tevoorschijn tovert om wat energie kwijt te raken is dat in de winter toch echt anders. Mijn kinderen willen er het liefst alleen uit als ze bijna in hun broek plassen om dan zo snel mogelijk weer in die warme auto onder hun dekentje te kruipen. Om die lange zit zo relaxt mogelijk door te komen hebben we enkele tips voor je verzameld. Lees je mee?

Ontspannen op wintersport

Tips om ontspannen op wintersport te gaan

1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Word je van tevoren gek van je kinderen die iedere vijf minuten vragen hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voor jullie op wintersport gaan? Lang leve de aftelkalender! Print er zelf een of koop een leuke.

2. Godzijdank voor digitale innovatie! Hoe blij waren de man en ik al met de komst van de portable DVD-speler zodat onze kleinste destijds in trans door Cars, Bumba en Brandweerman Sam de reis naar Oostenrijk zonder gedoe doorstond. Tegenwoordig gaan we niet weg zonder volledig opgeladen DS en iPads. Het scheelt zoveel onnodige ergernissen onderling dat we tijdens vakantiereizen geen limiet op speeltijd hebben. Rust zal ons redden.

3. Wil je ze nog extra verwennen op iPad-gebied? Geef ze dan van tevoren een iTunes-tegoedbon cadeau. Kunnen ze thuis de avond van tevoren een paar nieuwe apps aanschaffen. Hebben ze de hele heenreis om ze uit te proberen. Daar heb je als het goed is geen kind meer aan.

4. Geheid dat je onderweg ineens vanaf de achterbank hoort: “De iPad is leeg”. En dan waarschijnlijk kort erna nog een keer als er twee kids op de achterbank zitten. Tel daar je eigen mobiel bij op en het feest van opladen kan beginnen. Schaf een goede meervoudige lader aan. Echt, het is de investering waard en zorgt dat je zonder haren trekken op plaats van bestemming arriveert.

5. Cadeautjes werken altijd. En nee, dat hoeft geen bergen geld te kosten. Denk aan dingen als stickers, autootjes, (strip)boekjes, puzzeltjes, kleurpotloden, stuiterballen enzovoort. Pak alles leuk in en je onderhandelingsmateriaal voor de heen- en terugreis is gereed.

6. “Ik heb honger…” Hoe vaak ik dat niet hoor tijdens een autorit naar de vakantie. Om gek van te worden. Voldoende proviand is dus essentieel. En vooral lekker, verrassend en anders dan anders tevoorschijn toveren zorgt voor tevreden kleine en grote mensen in je auto. Denk eens aan gehaktballetjes, druiven, kleine pannenkoekjes, noten, muffins en lekkere voedzame repen.

7. Ouderwetse spelletjes als ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of ‘wie ziet het eerst…’ doen het ook nog altijd prima. Of wat dacht je van autobingo? Voor je het weet ben je weer kilometers verder.

8. Lezen in de auto… super fijn als je er tegen kunt! Bij wagenziekte beter van niet. Houden jouw kids van lezen koop dan leuke nieuwe boeken voor ze die je ze onderweg cadeau geeft. Bijvoorbeeld met het thema wintersport. Niet zulke lezers? Probeer eens een luisterboek in wintersport-sfeer.

9. Dekentjes en kussentjes kunnen je redding zijn als je in de nacht reist. Je plukt die warme slaperige kindjes uit hun bed, zet ze in de auto en dekt ze onmiddellijk toe met een lekkere warme en zachte deken. Fijn kussen erbij en dan heel hard hopen dat ze nog even een paar uur slaap pakken.

Klaar voor vertrek? Vergeet niet om ook nog de reisbescheiden mee te nemen en indien nodig een Autobahnvignet te halen. Goed reis!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *