Memento, dé thrillersensatie uit Zweden

Door  |  2 reacties

Memento, oftewel herinnering, is het debuut van de Zweedse schrijfster Emelie Schepp en is dé thrillersensatie uit Zweden. Laat je niet van de wijs brengen door de vele personages die in het begin worden geïntroduceerd. Je bent al snel in de ban van het verhaal om daarna net zo snel de afloop te willen weten. 

Waar ‘Memento’ over gaat

Memento Emilie ScheppIn Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord waarbij de dader een kind lijkt te zijn. Jana, officier van justitie, stort zich op de zaak. Al snel wordt ze geteisterd door nachtmerries en komen er steeds meer gruwelijke herinneringen naar boven. Naast de moord wordt de zaak steeds groter van omvang en krijgt Jana gaandeweg steeds meer helderheid over haar eigen verleden en begeeft ze zich steeds meer op riskant terrein.

Wat wij vonden van ‘Memento’

Memento is een boek dat je, als je eenmaal helder hebt wie wie is, uit moét lezen. Wat hebben die gruwelijke herinneringen van Jana te betekenen? En wat is toch de betekenis van de naam Ker die in haar nek staat? En dan nog de vraag wat de connectie is met de moord op het hoofd van de immigratiedienst? Het is een ontzettend goed bedacht plot waarvan je aan het begin niet kunt voorspellen welke kant het verhaal op gaat.

Als je van thrillers houdt dan is Memento zeker een aanrader. Dat ik dat niet alleen vind blijk wel uit de recensies die het boek kreeg zoals: ‘Een opmerkelijk en ijzersterk debuut.’, ‘Wat een aanwinst voor de thrillerwereld!’ en ‘Memento heeft alles in zich’. Het is verrassend, spannend en de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt.’

Titel: Memento
Auteur: Emelie Schepp
Uitgeverij: De Fontein
Prijs: € 16,99

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

2 reacties

  1. Debbie

    14 februari 2016 at 11:07

    Dat klinkt goed! Ik hou van thrillers en zeker als ze uit Zweden komen. Ik schrijf ‘m op mijn lijstje erbij!

  2. Aukje

    15 februari 2016 at 11:36

    Bij mij gaat ie ook op het lijstje, het klinkt goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *