Het bijzondere leven van Martha Vondeling

Door  |  0 reacties

Het bijzondere leven van Martha Vondeling van Caroline Wallace leest als een modern sprookje. Weeskind Martha is als baby in een koffer op het station van Liverpool gevonden. Althans, dat is het verhaal waarmee Martha opgroeit. Totdat Martha brieven ontvangt van iemand die meer over haar ware identiteit weet…

Het bijzondere leven van Martha Vondeling is geschreven door Caroline Wallace. Caroline werkte jarenlang als docente voordat ze romans ging schrijven. Ze woont met haar gezin in Liverpool, waar het verhaal van Martha zich afspeelt.

Waar ‘Het bijzondere leven van Martha Vondeling’ over gaat

Het bijzondere leven van Martha VondelingMartha is als baby in een koffer op het station van Lime Street in Liverpool gevonden. Omdat niemand de koffer komt claimen, wordt het Bureau Gevonden Voorwerpen haar thuis. Moeder, die het gevonden voorwerpen kantoor runt, neemt Martha onder haar hoede vanaf dat moment.

Martha, inmiddels 16 jaar, heeft haar hele leven binnen de muren van het treinstation van Liverpool doorgebracht. Moeder heeft haar immers overtuigd van het feit dat het hele station zal instorten als zij het verlaat. De opvoedkundige kwaliteiten van Moeder schieten ernstig tekort.

Als Moeder overlijdt wordt Martha gedwongen om haar ware identiteit te achterhalen wil ze haar huis en baan niet verliezen. De brieven die ze steeds ontvangt via boeken helpen haar bij haar speurtocht. Ondertussen komen er andere figuren voorbij in het boek die allen op eigen wijze bijdragen aan haar speurtocht én aan de sprookjesachtige wending van het verhaal. Zal Martha op tijd haar ware identiteit weten te achterhalen?

Wat ik vond van ‘Het bijzondere leven van Martha Vondeling’

Het bijzondere leven van Martha Vondeling is een verrassend leuk geschreven boek. Het is haast sprookjesachtig, als ‘Alice in Wonderland’. Het leest lekker vlot weg zonder direct de afloop te verraden. Hoewel het handelen van Martha soms tenenkrommend kan zijn, wordt haar naïviteit snel gerelativeerd door haar achtergrond die op zijn minst uniek en bijzonder te noemen is. Je kunt niet anders dan sympathie voelen voor Martha. Ik vond het een verfrissend boek, de manier van schrijven is anders dan anders.

Titel: Het bijzondere leven van Martha Vondeling
Auteur: Caroline Wallace
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 17,95

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *