Welkom lang paasweekend! 9x uittips voor de paasdagen

Door  |  0 reacties

Een lekker lang weekend ligt voor ons: Pasen! Heb jij nog geen plannen? We geven je last minute uittips voor de paasdagen. 

’s Ochtends eerst heerlijk uitgebreid ontbijten met gekookte eitjes, luxe broodjes en allerlei ander lekkers. Dan even rustig de maaltijd laten zakken om vervolgens er gezellig op uit te gaan met het gezin, familie en/of vrienden. Behalve de meubelboulevards en autodealers zijn er nog veel meer (en leukere) dingen te doen. Kijk je mee naar onze uittips voor de paasdagen?

En ja, we weten dat het alleen vandaag mooi weer wordt en dat de weermannen slecht weer voor zondag en maandag hebben voorspeld. Maar wij zijn graag positief ingesteld; bij Pasen hoort lenteweer en dus ook buiten-uitjes!

Uittips paasdagen

Alles over deze uittips voor de paasdagen

1. Het Zuiderzeemuseum is een echt doe-museum. Op 1e en 2e paasdag is een bezoek extra leuk omdat je kunt deelnemen aan een paasspeurtocht die je door alle hoeken en gaten van de huisjes in het buitenmuseum stuurt. En aan het eind wacht er natuurlijk een verrassing voor de kids.

2. Op tweede paasdag kun je van 10.30 tot 16.00 uur naar de Doe-en-kijkdag van Staatsbosbeheer op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Er is van alles te zien en te beleven waaronder verschillende workshops. En als je er toch bent, breng even een bezoek aan de apen van Stichting Aap, de jungle, de koeien van de stadsboerderij of ga klimmen in het funforest.

3. Artis, de dierentuin in hartje Amsterdam, heeft verschillende leuke extra’s tijdens de paasdagen. Je kunt aanschuiven voor een paasontbijt, er is een paasspeurtocht, je kunt in de broedmachine piepjonge kuikentjes bewonderen en in het broedmachinehuis mag je ze zelfs vasthouden.

4. Vandaag én zondag 28 maart (1e paasdag) kun je naar de Lammetjesdag van Boerderij de Boerinn. Knuffelen met zachte lammetjes, een ritje op de pony, knutselen, boogschieten en natuurlijk eieren zoeken… Dat en nog veel meer kan allemaal. Weer of geen weer!

5. Letterlijk en figuurlijk voor Pampus liggen met een volle buik van het paasontbijt? Dat kan! Eigenlijk is het eiland Pampus pas op 1 april weer geopend voor bezoekers. Maar in het paasweekend is Pampus alvast geopend voor een voorproefje. Tot en met 2e paasdag kun je elke dag van een paasbrunch genieten en allerlei leuke activiteiten met eieren, de paashaas en nog veel meer.

6. Tot en met 3 april is er kermis in Deventer. Tijdens de Paasdagen is de kermis extra feestelijk en mogen de kinderen op 1e paasdag paaseieren zoeken en bij 5 gevonden eieren een cadeautje uitzoeken. Er huppelen paashazen over de kermis die zorgen voor een vrolijke boel. Op 2e paasdag is er ook nog een grote braderie met ruim 50 kramen.

7. Shoppen tijdens de paasdagen? Rijd naar Lelystad en leef je uit in Bataviastad, de fashion outlet, die tijdens de paasdagen open is van 10.00 tot 20.00 uur. Shop till you drop!

8. Heb je sportieve kinderen? Dan kun je met een gerust hart richting Utrecht voor winkelcentrum The Wall. Daar kun je hele hele paasweekend terecht voor Alleskids XXL met sporten & springen, klimmen & klauteren, dansen & zingen en nog veel meer! Zelfs een optreden van B-Brave staat in het programma.

9. Zin in een strandwandeling? Je maakt er een paasachtige wandeling van voor de kids door eerst langs Buitencentrum Schoorlse Duinen te gaan. Ze kunnen daar tijdens de paasdagen een mandje knutselen om vervolgens in de duinen op zoek te gaan naar paaseitjes.

Veel plezier met deze uittips voor de paasdagen. Nu eerst allemaal heel hard duimen dat het een weekend wordt met prachtig lenteweer!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *