Ik zag Menno

Door  |  0 reacties

Ik zag Menno vertelt het verhaal van Vincent die op zoek gaat naar zijn doodgewaande broer Menno, nadat hij deze denkt te herkennen in een reisbrochure. Hij reist af naar Spanje en al snel verandert zijn risicomijdende leven in het tegenovergestelde. Zal hij Menno vinden?

Waar ‘Ik zag Menno’ over gaat

Ik zag mennoVincent leeft een weloverwogen leven. Zo heeft hij zijn partner Kim uitgekozen aan de hand van een berekening dat hij met haar gelukkig zal worden. Zo gelukkig dat een huwelijk gepland wordt.

In de aanloop naar die dag stuit Vincent, tijdens het zoeken naar een bestemming voor de huwelijksreis, op een foto van zijn doodgewaande broer Menno. Dat is het startpunt van een roerige tijd. Hij kan het beeld niet loslaten en besluit op onderzoek uit te gaan en reist naar Spanje.

Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Rosana. Zij doet hem inzien dat hij de meeste kans maakt om zijn broer te vinden als hij gaat leven zoals Menno dat zou doen. Vincent gaat zo op in het proces én Rosana dat hij het thuisfront verwaarloost.

Tot hij een telegram van zijn vader ontvangt. Kim heeft een ongeluk gehad en ligt in het ziekenhuis. Hij vliegt terug naar Nederland om te ontdekken dat het leven daar ook is verder gegaan zonder hem.

Wat wij vonden van ‘Ik zag Menno’

De personages en het verhaal maken dat je in een stuk door wilt lezen. Alsof je een film kijkt. De terugblikken in de tijd, die vertellen wat er al die jaren geleden met Menno is gebeurd, zijn zeer goed gedoseerd en getimed. Hoewel het een tragisch verhaal is, zorgt de humor voor een lekker leesbare roman.

Ik zag Menno is de debuutroman van Sandra Bernart.  Wij kijken al uit naar haar volgende boek!

Titel: Ik zag Menno
Auteur: Sandra Bernart
Uitgeverij: Uitgeverij Palmslag
Prijs: € 17,95

Bekijk Ik zag Menno op bol.com

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *