Love & Lemons: hét kookboek voor groenteliefhebbers

Door  |  0 reacties

Artisjokken, asperges, avocado, erwten, courgette, komkommer, spruitjes, tomaat… Kun jij geen genoeg krijgen van groenten (en ook fruit)? Dan is het Love & Lemons kookboek echt wat voor jou. Met bijna 300 pagina’s is dit een encyclopedie vol inspiratie voor gerechten met verse groenten.

Je verse vondsten van de plaatselijke markt verwerken in originele gerechten? Jeanine Donofrio, bekend van de prijswinnende foodblog Love & Lemons, liet zich voor dit boek inspireren door het aanbod van elk seizoen, waarbij haar voorkeur voor frisse smaken duidelijk naar voren komt. We like!

Wat kun je verwachten van het Love & Lemons kookboek?

Love & Lemons: groenten kookboekIn dit unieke groenten kookboek vind je meer dan 100 recepten met bekende en minder bekende groenten en ook diverse soorten fruit. Van appels en asperges tot aan pompoen en paprika. En wat dacht je van de minder bekende knolgewassen of maïs?

Elk recept wordt begeleid door frisse foodfotografie, waarvan je meteen trek krijgt. Naast een ingrediëntenlijst en stap-voor-stap beschrijving vind je bij elk ingrediënt handige tips, variatietips en tips hoe je dit gerecht geschikt kunt maken voor vegetariërs. Ook met glutenallergieën wordt rekening gehouden.

De leidraad voor alle recepten is ‘Koken met wat je in huis hebt’. Je hebt toch geen zin om na je werk weer direct naar de supermarkt of de toko te moeten om alle benodigde ingrediënten te halen?

Een leuk extraatje in dit groenten kookboek

Blij werden we ook van het einde van het boek. Voor pesto’s, smoothies, hummus en guacamole zijn allemaal verrassende variaties op papier gezet. Wat dacht je van guacamole met watermeloen, feta en een jalapeno peper of een smoothie met bosbessen, spinazie en honing?

Positief ontvangen

Niet alleen wij zijn positief over het Love & Lemons kookboek, ook diverse recensenten. Kijk je even mee?

Jeanine inspireert levensgenieters met verleidelijke beelden van gezond eten. Met eenvoudige ingrediënten maakt ze iets bijzonders. Haar kleurrijke, creatieve recepten hebben een originele twist en veelal een local flavor, zoals mijn favoriete geroosterde bloemkooltaco’s. – Sylvia Meijer, Allerhande

Het Love & Lemons kookboek is een heerlijk boek vol kleurrijke recepten met dito foto’s. Het blog van Jeanine Donofrio is absoluut succesvol samengepakt tot prachtige kookboek. – Monique van Loon, Culy.nl

En hoewel het jaar nog lang niet om is, weten we het nu al bijna zeker; dit kookboek staat eind van het jaar in ons favorietenlijstje. Dit boek hoort op elke keukenplank!

Titel: Love & Lemons kookboek
Auteur: Jeanine Donofrio
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Prijs: € 30,-

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *