Fun to run: met dit boek ga je wél echt hardlopen

Door  |  0 reacties

Wedden dat jij ze ook hebt? Van die immer enthousiaste vriendinnen die op elk feestje staan te verkondigen hoe héérlijk het is om hard te lopen en hoe fit ze er wel niet van zijn geworden. Vijf kilometer – of nog erger – tien kilometer hardlopen; ze draaien hun hand er niet voor om. Hoe doen ze dat toch? Wat is hun geheim? Want jij? Jij komt steevast niet verder dan honderdvijftig rood aangelopen, zwetende en puffende meters. Dat moet anders kunnen. Toch?

Bij het lezen van bovenstaand intro in het boekje Fun voor run slaak ik een zucht van herkenning. Steevast neem ik me voor om weer te gaan hardlopen. Na twee keer wordt het slecht weer en de handdoek is snel in de ring gegooid. “Als het voorjaar is”, zeg ik tegen mijn vriend (die wel zo gedisciplineerd en sportief is om regelmatig hard te lopen).
Maar dan krijg ik een griep en blijf ik weken verkouden. Ondanks dat ik mezelf probeer te stimuleren door een nieuwe hardloopbroek te kopen, lukt het me niet mezelf die spreekwoordelijke trap onder mijn kont te geven. Ondertussen word ik met de dag ongelukkiger als ik op de weegschaal sta…

En dan valt het boekje Fun to run op de mat. De schrijfster van het boek, Natascha Klootsema, beloof je dat je na het lezen van dit boekje vol slimme tips & tricks wel weer die stoute (hardloop)schoenen aantrekt.

Wat je kunt verwachten van ‘Fun to run’

Fun to run, hardloop tipsHardlopen moet leuk zijn en een stuk leuker wordt het als je weet waarvoor je het doet. In Fun to run vind je dan ook 25 redenen om eindelijk in actie te komen. Wist je bijvoorbeeld dat vrouwen door regelmatig hard te lopen hun leven met wel vijf jaar kunnen verlengen? En dat hardlopen stressverlagend werkt? Niet onbelangrijk; je hebt meteen ene legitieme reden om leuke sportkleding te kopen. En waar worden we happy van; juist van shoppen!

Naast deze en 22 andere redenen biedt dit boek tips voor de juiste hardloopoutfit (met name schoenen zijn zoooo belangrijk!), tips voor goede hardloopapps (hoe motiverend als je aan het eind hoort hoe ver je hebt gelopen en je in sommige gevallen ook nog eens applaus krijgt), recepten die aansluiten op een sportieve levensstijl en een stappenplan die je van 0 naar 10 km brengt. Zodat ook jij straks kunt opscheppen op feestjes!

En als dat nog niet genoeg is, is het hoofdstuk over hardlopen en afvallen wel het laatste zetje dat je nodig hebt. Dit alles is in een vrolijk design gegoten en voorzien van leuke hardloopcolumns en -quotes, zodat je tussendoor ook nog eens flink kunt lachen.

Ik ben om; dit weekend komt mijn hardloopkleding weer uit de kast. Kun jij ook nog wel een laatste zetje gebruiken of ken je iemand die dit nodig heeft. Fun to run is de oplossing.

Titel: Fun to run
Uitgeverij: Snor
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *