Leer video’s maken met 52 handige tips van Lonely Planet

Door  |  0 reacties

Leg jij je vakantie altijd in foto’s vast, maar wil je graag voor bewegend beeld gaan? Met het boek De beste videotips van Lonely Planet leer je eenvoudig vakantiefilmpjes maken.

Komend jaar staan er leuke uitstapjes op de planning; een weekendje in eigen land, een stedentrip Sevilla, een weekend Maastricht en een rondreis Toscane. Nu ben ik een held in het vastleggen van mijn vakanties in foto’s. Maar video’s…?

Het leek me zo cool om ook bewegend beeld te hebben. En dus was het tijd om dit jaar een GoPro aan te schaffen. Maar met alleen het aanschaffen van een camera ben ik er natuurlijk niet; tips voor filmen & monteren zijn ook welkom.

De beste videotips van Lonely Planet

Beste videotips van Lonely PlanetAls beginnende fotografen mij advies vragen over het maken van reisfoto’s dan wijs ik ze op het boek De beste fotografietips van Lonely Planet. Een handig en compact boekje voor iedereen die meer uit zijn of haar reisfoto’s wilt halen.

En laat Lonely Planet nu in deze zelfde serie een boek, De beste videotips van Lonely Planet, hebben met tips om meer uit je reisfoto’s te halen.

In dit boek staan 52 tips van insiders uit de filmindustrie en social-mediaexperts. Tips die je helpen bij het bepalen van je compositie, het omgaan met licht en het monteren van filmpjes. Of je nu met je smartphone, spiegelreflex of actioncamera filmt.

Wat kun je verwachten?

Het ruim 130 tellende boekje (liggend formaat, eenvoudig bij je te steken op vakantie) brengt een breed scala aan tips, onderverdeeld in handige hoofdstukken.

Inleidende informatie in het hoofdstuk ‘Voor je begint’ en een praktisch hoofdstuk met ‘Technische tips’. Maar niet alles draait om techniek en kennis, ook om creativiteit. En daarom is er een speciaal hoofdstuk vol ‘Creatieve tips’.

En al dat ruwe beeld monteer je als een echte videoqueen door het hoofdstuk ‘Montagetips’. Jouw video’s na afloop delen? Ook daar heeft Lonely Planet suggesties voor.

Ik ben om. De volgende vakanties gaat de videocamera mee. Hoe ik dat ga combineren met fotograferen weet ik nog niet, maar ik ga het in elk geval proberen. Wat jij?

Titel: De beste videotips van Lonely Planet
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: € 9,99

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *