Pretzel day! 9x originele pretzel recepten

Door  |  0 reacties

Pretzels, die krakelingvormige zoutjes met grove zoutkorrels erop. Hoewel wij hier in Nederland beter bekend zijn met de zoute stokjes (die hetzelfde smaken), knagen ze vooral in de VS kilo’s van die pretzels weg. Ze zijn er zo fan van dat er zelfs een Pretzel Day is. En die is vandaag! Reden genoeg om op te zoek te gaan naar lekkere pretzel recepten.

Als wij op vakantie zijn in Oostenrijk moet ik minimaal één keer een laugenbrezel. Dat is dus ook zo’n krakeling met zoutkorrels, maar dan van brooddeeg. Super lekker! Ideaal ook voor in de rugtas tijdens een bergwandeling. Maar goed, ik dwaal af. We zochten negen originele pretzel recepten voor je uit om pretzel day mee te vieren. Kijk je mee?

pretzel recepten

Alles over deze pretzel recepten

1. Natuurlijk mag een recept voor de laugernbrezel niet ontbreken in dit lijstje met pretzel recepten; het is immers mijn favoriet.

2. Met een zak kant en klare pretzels, gesmolten chocolade en zoutkorrels maak je in een handomdraai een grote berg van deze sweet and salty chocolate covered pretzels.

3. Mag het iets meer werk zijn? Dan zijn deze cookie dough pretzel bites wellicht iets voor jou.

4. O boy, check deze Oreo white chocolate dipped pretzels! Als die net zo lekker smaken als ze eruit zien vrees ik een nieuwe verslaving voor velen van ons of niet?

5. Als je in het weekend wat meer tijd hebt dan is het recept voor deze mozzarella stuffed rosemary and parmesan soft pretzels perfect om eters of je huisgenoten mee te verrassen.

6. Omdat brownies altijd een goed idee zijn! Wat dacht je van deze salted caramel pretzel brownies?

7. Nutella-fans opgelet: speciaal voor jullie én alle fudge-liefhebbers is dit recept voor salted pretzel Nutella fudge, Jammie!

8. Vind je een bakje ‘gewone’ pretzels op tafel te gewoon? Dan maak je er toch deze peanut butter pretzel bites van.

9. Zelfs in een dessert kun je pretzels kwijt. Check deze strawberry pretzel parfaits maar eens.

Nooit geweten dat het zo’n veelzijdig zoutje is? Met deze pretzel recepten hebben we je vast overtuigd.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *