Creatief handletteren & meer

Door  |  1 reactie

Na kleuren voor volwassenen is er een nieuwe hype losgebarsten: handletteren. Heb jij nog geen kennisgemaakt met deze creatieve vorm van schrijven? Lees het boek Creatief handletteren & meer.

In een ver ver verleden volgende ik een cursus kalligrafie aan de LOI of een soortgelijke organisatie. Waarom weet ik niet, ik kon er best wat van, maar toch verdween de hobby in de kast. En nu zie ik elke keer op Facebook, vooral van één kennis, de mooiste handletter-werkjes voorbijkomen. Zal ik toch weer…? Toen het boek Creatief handletteren & meer op de mat viel ging het zeker even kriebelen.

Over ‘Creatief handletteren & meer’

Creatief handletteren & meerCreatief handletteren & meer is een inspirerende werkboek dat je laat zien hoe je van 26 kleine letters ware kunstwerken kunt maken. Hoe? Met potlood, pen, verf of materialen naar wens.

In het boek vind je oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten waarbij je niet alleen kennismaakt met verschillende technieken, maar ook leert welke materialen voor jou het beste werken. De bedoeling is dat je zo een eigen unieke (schrijf)stijl gaat ontwikkelen.

Wat kun je verwachten?

Het boek is een samenwerking tussen vier ‘kunstenaars’ met elk hun eigen talent én eigen hoofdstuk:

 • Laura Lavender, moderne kalligrafie
 • Gabri Joy Kirkendall, geïllustreerde letters
 • Shauna Lynn Panczyszyn, krijtletters
 • Julie Manwaring, creatieve lettertechnieken

In elk hoofdstuk, of feitelijk thema, vind je handige informatie over gereedschappen en materialen, voorbeelden die inspireren, oefeningen en vrije oefenpagina’s. Durf jij de uitdaging aan?

Titel: Creatief handletteren & meer
Uitgeverij: BBNC
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

 1. Diana

  21 juni 2016 at 23:04

  Wat leuk dit! Ik ken het nog niet .Wat je schrijft kalligrafie dat ken ik van vroeger. Het lijkt me super leuk om deze techniek eens te gaan proberen.Is Creatief handletteren eigenlijk hetzelfde als kalligraferen? Bedankt voor de tip.
  Ik kwam je toevallig net tegen bij Blogtrommel en dacht eens even kijken op deze site. Ik ga de site zeker volgen. leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *