Explore, discover, capture: zo maak je de mooiste reisfoto’s!

Door  |  1 reactie

Gaat jouw hart sneller kloppen van reizen? En van reisfotografie? Dan is het boek Reisfotografie. Explore, discover, capture een must have voor jouw boekenkast. Of je nu een beginnende of gevorderde fotograaf bent.

Toen ik een x-aantal jaren geleden begon met fotografie kwam ik Laura Vink, de schrijfster van dit boek én de fotograaf van de geweldige foto’s in het boek, regelmatig op evenementen tegen. Het was nog wel eens verwarrend, twee Laura’s, zelfde beginletter van de achternaam, beide kleurrijke foto’s en veel kinderen en gezinnen.

Ik bleef voornamelijk kinderen en gezinnen fotograferen, maar Laura sloeg een andere weg in. Eentje die ik op de voet volgde. Ze ontwikkelde fotografiecursussen via Vink Academy en maakte een te gekke wereldreis. Was haar volgende stap, van dit toffe boek, dan verrassend? Nee, niet echt. Verrassend goed dat wel!

Wat je kunt verwachten van dit prachtige reisfotografie boek?

Wil je na je volgende reis thuiskomen met mooiere foto’s? Of je nu fotografeert met een spiegelreflexcamera of een compactcamera en of je naar de andere kant van de wereld gaat of dichter bij huis blijft: dit boek is voor iedereen die een passie heeft om het moois van de wereld vast te leggen.

reisfotografie Laura VinkOf ik die passie heb? Ja! Geen reis is compleet als ik geen foto’s kan maken. De foto’s zorgen voor mij voor een flinke dosis vakantie-napret. Ik deel ze met liefde; op Facebook en Instagram en show mensen de mooiste plekken van de wereld. Sterker nog; vorige week deelde ik mijn foto’s van Sevilla (de foto boven dit artikel is van eigen hand) en prompt boekte een van mijn volgers een reis naar de mooie Spaanse stad. Aangestoken door mijn foto’s!

Wil jij dat ook? Met dit boek kom je stapje voor stapje dichterbij die mooie foto’s die Laura maakt en die ik, als ik het zelf mag zeggen, ook maak. Hoe? Laura neemt je in handige tips mee in de wereld van reisfotografie. En op zo’n eenvoudige en laagdrempelige manier dat je echt niet je hele vakantie bezig hoeft te zijn met fotograferen.

Ze vertelt je alles over de juiste voorbereiding, legt alles uit over belangrijke begrippen in de fotografiewereld, maar neemt je ook mee in de wereld van het fotograferen van o.a. landschappen, mensen, dieren en natuur. En ze leert hoe je de plaatselijke cultuur zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Leren van Laura’s instellingen

Dit doet ze in de vorm van tekst, maar uiteraard nog meer in de vorm van beeld. Het boek bevat meer dan 500 foto’s van 25 landen verdeeld over 5 continenten. Stuk voor stuk plaatjes, veelal kleurrijk, want dat is wat haar fotografie typeert. Fijn is dat bij elke foto de instellingen staan, waardoor je ook langzaam mee wordt genomen in wat welke instelling nu echt doet. Leerzaam voor beginners en enorm interessant voor gevorderden om zo een kijkje in de keuken te krijgen.

Enthousiast geworden? Bestel het boek van Laura >>

Voor deze review stelde Laura een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Gustavo Woltmann

    6 februari 2017 at 18:05

    Zelf ben ik ook een fervent reiziger en vakantiefoto’s maken hoort er gewoon bij! Onlangs keek ik naar de foto’s die ik zo’n 5 jaar geleden maakte en je ziet echt duidelijk het verschil met mijn foto’s vandaag 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *