Levend aas

Door  |  0 reacties

De zon nodigde afgelopen week uit voor flink wat uurtjes toen. En dat betekende ook flink wat uurtjes boeken, review-exemplaren wel te verstaan. Bovenop de stapel lag Levend aas van Katrien van Effelterre. En dat was geen straf om te lezen!

Waar ‘Levend aas’ over gaat

Levend aasUndercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover het korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks…

Ze zet, buiten het korps om, de jacht op de vermeende dader voort. Maar is het wel zo verstandig om lokaas te spelen? En heeft ze wel de goede motieven om dit te doen of hangt alles samen met de dood van haar partner Rino? En wat is toch de rol van Marnix, de man van wie ze eerst dacht dat hij de seriemoordenaar was?

Wat wij vonden van ‘Levend aas’

Katrien van Effelte studeerde taal- en letterkunde en promoveerde met een onderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Uiteindelijk verruilde ze haar academische publicaties voor fictie en daar zijn we blij mee. Levend Aas is een aanwinst in je boekenkast.

Waarom? Omdat je de eerste helft van het boek gegarandeerd op het verkeerde spoor zit; dat overkwam ons ook. Omdat je wilt weten hoe Patricia zichzelf herpakt na de deksel op de neus te hebben gekregen van haar leidinggevende. En omdat je wilt lezen of het wel goed afloopt als ze zichzelf als lokaas opstelt buiten de officiële route om.

Titel: Levend Aas
Auteur: Katrien van Effelte
Uitgeverij: The House of Books
Prijs: €19,99

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *