Het hele jaar door ijs? Het kan prima!

Door  |  0 reacties

Denk je dat het na komende week gedaan is met de zomer- en ijspret? Mis! Volgens Marleen Visser, de schrijfster van het boek Altijd ijs, is er in elk seizoen ruimte voor de ijskoude lekkernij. En daar staan wij volledig achter. Hoe meer, hoe beter!

Je moet van het leven genieten, doen waar je blij van wordt en dat zo vaak mogelijk. En daar hoort met een goede regelmaat zeker een lekker ijsje eten bij – Marleen

Wijze woorden van Marleen Visser, die drie jaar geleden de blog Share love not secrets. Op haar blog deelt ze pure en gebalanceerde recepten. En ijsjes. Die nu zijn gebundeld in een boek voor ijsliefhebbers.

Wat je kunt verwachten van ‘Altijd ijs’

Altijd ijs, Marleen VisserIn Altijd ijs volgt Marleen de vier seizoenen. Waarom? Simpelweg omdat elk seizoen zijn eigen producten en mogelijkheden met zich meebrengt. Seizoensproducten zijn daarnaast ook nog eens veelal goedkoper; vrolijkheid voor je portemonnee. Voor elk seizoen selecteerde ze 25 recepten.

Naast dat het boek per seizoen is ingedeeld, zijn de ijsjes ook nog in twee andere belangrijke categorieën ingedeeld; vicecreams en nicecreams. Vicecreams zijn de lekkere ijsjes, de guilty pleasures. Nicecreams zijn de gezonde varianten, bijvoorbeeld zonder geraffineerde suikers. En dan kun je de recepten ook nog eens opdelen in schepijs of ijslolly’s.

Om je op weg te helpen deelt Marleen eerst al haar basisrecepten met je. Hierdoor ben je binnen no time een kei in het maken van roomijscustard, sorbetijs, suikerwater, yoghurtijs en talloze andere bekende ijssmaken. Deze gebruikt Marleen als basis bij elk van de 100 recepten die volgen, maar je bent altijd vrij een andere basissmaak te kiezen.

4 seizoenen in ijs

Vooruit, we lichten een tipje van de sluier; welke recepten kun je per seizoen verwachten?

  • Lente: pudding pops met açai en chia, chocolade-munt-macaron-ijs-sandwiches, bananen-choco-ijsjes, jasmijn-perzikijsjes en geitenkaasijsjes met blauwe bes en salie
  • Zomer: kokos-yoghurtijs met bramen, frambozencalippo, sinaasappel-tijm-sorbet, witte chocoladepassie met mango, blauwe-bessen-lavendelijs en mojito pops
  • Herfst: appeltaartijs, chai-ontbijtkoekijs, sticky dadelijs, zoete aardappelijs met karamel en witte chocolade, kastanje-chocolade-ijs en geitenyoghurtijs met vijgen
  • Winter: banaan-pindakaasijs met chocolade, cookie dough met ganache, cranberry-yoghurtijs met witte chocolade, crème brûlée pops, kamille-honing pops en peer-amaretto-ijs

Vond je het in tekst al lekker klinken? Dan heb je nog niet eens alle afbeeldingen gezien! Snel kopen dit dus boek vol ijs.

Titel: Altijd ijs
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Carrera
Prijs: € 19,99

Koop bij bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *