Snelle klassiekers met een twist

Door  |  0 reacties

We hebben een nieuw favoriet kookboek. Snelle klassiekers met een twist van foodblogger Brenda Hoff is onze nieuwe bijbel in de keuken. Waarom? Het boek bevat fijne recepten die weinig tijd kosten. En dat is welkom als je een druk leven hebt!

Van een meisje dat niets lustte (en niets wilde proeven) ben ik veranderd in een lekkerbek. Een enthousiaste foodblogger die graag nieuwe dingen probeert en dagelijks recepten deelt op Brendakookt.nl. Snelle klassiekers met een twist is mijn eerste kookboek.

Instant herkenning. Gekscherend noemde ik mezelf vroeger ‘het meisje dat niets lust’. Ik ben nog steeds geen alleseter, maar genieten van uitgebreid eten doe ik wel graag en veel. En genieten is het zeker met de recepten van Brenda. Als je het boek leest, zou je niet zeggen dat Brenda helemaal geen culinaire achtergrond heeft. Of dat ze vroeger vooral gek was op bloemkool en macaroni en nasi maar exotisch vond. Haar eerste kookboek is een mix van smaken van over de hele wereld.

Wat voor recepten je kunt verwachten

Snelle klassiekers, Brenda HoffSnelle klassiekers met een twist bevat 90 recepten. Variërend van hotspot tot risotto en van cheesecake tot sushi. Van de basisrecepten heeft Brenda unieke recepten gemaakt, simpelweg door ze een twist te geven. Zo hoef je haar sushi niet te rollen en komt de risotto uit de oven. En wat dacht je van gehakte hutspot?

De vissoep is hier met liefde omarmd door de man. De tosti met tonijn komt in drukke weekenden vaak op tafel. En sinds gisteravond mag ik ook de gado gado aan het lijstje van ‘Graag nog vaak maken’ toevoegen. De open lasagne met zalm zet je binnen no time op tafel, hoewel het eruitziet alsof je er voor hebt moeten zwoegen in de keuken.

Allemaal maaltijden zonder poespas, maar wel aantrekkelijk om te zien. Vaak niet meer dan 30 minuten bereidtijd, excl. eventuele wachttijd. Oosterse saucijzenbroodjes bereid je in 20 minuten, loempiataart met ham, kip en ei in 30 minuten en de kipsaté hotdogs kosten (excl. marinadetijd) ook slechts 25 minuten. Ideaal toch?

Titel: Snelle klassiekers met een twist
Auteur: Brenda Hoff
Uitgeverij: Carrera
Prijs: € 25,-

Koop bij bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *