Het ideale handletterboek voor beginners

Door  |  0 reacties

Het hek is van de dam: handletteren wordt met de dag populairder. En het is net als kleuren voor volwassenen populair onder onze volgers. Tijd om dus extra aandacht te besteden aan al die geweldige handletterboeken die op de markt verschijnen. Zoals Werkboek handlettering doe je zo van Karin Luttenberg.

Schrijfoefeningen voor beginners

Werkboek handlettering doe je zoZodra je het boek openslaat, word je even teruggegooid in de tijd. Op naar de basisschool en schrijfboekjes. Het boek begint namelijk met ABC (t/m Z) schrijfopdrachten. Scriptletters, scheefletters, het curly alfabet, sierlijke cijfers, dubbele cijfers; het komt allemaal aan bod. Daarmee is het meer een boek voor de beginnende dan de gevorderde handletteraar.

Letters zijn de belangrijkste onderdelen van – zoals de naam al zegt – het handletteren. Maar onderschat ook niet de hoeveelheid banners die er worden gebruikt bij deze hobby’s. Ook hiervoor bevat het boek oefenbladen. Evenals voor kalligrafie. En daar gaat mijn hart toch sneller van kloppen. Ooit deed ik zelfs nog een LOI opleiding in kalligrafie.

Als je eenmaal de basis hebt geleerd m.b.t. cijfers, letters, banners, schaduwen en meer dan is het tijd voor creatieve opdrachten, waarbij ook tekenen aan bod komt. Zo leer je eenvoudige poppetjes tekenen, eigen quotes vormgeven, cadeaulabels ontwerpen en een eigen menukaart tekenen. Een flinke uitdaging!

Mooi meegenomen!

Voor de oefeningen in dit boek heb je niet een heel arsenaal aan pennen, potloden en fineliners nodig. Twee fineliners, een potlood met de juiste hardheid en een gum. Hiermee kom je een heel eind. Zo kun je als beginner laagdrempelig testen of handletteren écht wat voor jou is. En de prijs van het boek? Die is ook laagdrempelig!

Titel: Werkboek handlettering doe je zo
Auteur: Karin Luttenberg
Uitgeverij: Moon
Prijs: € 9,95

Bekijk op bol.com
(ook te bestellen als set met oefenblok en pennen)

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *