Barista geheimen: een flinke dosis (goede) koffie

Door  |  0 reacties

Bloody mondaymorning! Wist je dat het gros van de Nederlanders slecht slaapt in de nacht van zondag op maandag? En dat we de ochtend daarop eigenlijk wel een extra kop koffie kunnen gebruiken? Als dat ook voor jou geldt, dan raden we je het handige boekje Love koffie van harte aan.

Het lijkt een ware trend te worden; koffiespeciaalzaken die hun eigen barista in dienst hebben. Wat een barista is? We sloegen er Wikipedia voor je op na:

Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet daarnaast vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso.

Een kok in de keuken, een sommelier met wijn én een barista met koffie dus. Nadat je hun koffie hebt geproefd, zal je eigen koffie thuis nooit meer zo lekker smaken. Of toch wel?

Wat je kunt verwachten van Love koffie?

Love koffieMet behulp van het praktische handboekje (want nog geen 100 pagina’s) Love koffie leer je zelf hoe je een heerlijke kop koffie kunt zetten. Heerlijk qua smaak, maar ook zeker qua uiterlijk. Want wist je dat je met melk én een vaste hand de mooiste kunstwerken kunt maken. En dat vrolijkt je maandagmorgen nog een stuk meer op!

Het boek is overigens samengesteld door Ryan Soeder en Kohei Matsuno. Ryan heeft de afgelopen dertien jaar gewerkt voor meerde koffiebedrijven en meegedaan met barristacompetities. Hij heeft zich ontwikkeld tot leermeester op het gebied van koffie en is een held in latte art. Dat laatste geldt ook voor Kohei Matsuno, die niet alleen gespecialiseerd is in latte art, maar zelfs in 3D latte art. Als je dat wilt nadoen, moet je nog even oefenen, maar zijn voorbeelden kunnen zeker een bron van inspiratie zijn.

Naast dat je alles leert over de basistechnieken om een écht goed kopje espresso te zetten en melk op te schuimen, worden bij het boek schuimsjablonen geleverd om direct aan de slag te gaan met latte art. Hoe mooi maak jij jouw maandagmorgen kopje koffie voortaan? Of welke koffieliefhebber in jouw omgeving doe je dit boek cadeau?

Titel: Love koffie
Auteurs: Ryan Soeder & Kohei Matsuno
Uitgeverij: BBNC Uitgevers
Prijs: € 10,99

Bekijk op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *