250 dingen die je met je (klein)kind gedaan moet hebben

Door  |  0 reacties

Ken je het Bucketlist Boek en de Bucketlist Kalender nog? De schrijfster heeft twee nieuwe boeken. Gericht op ouders en grootouders. Laten we eerst even in de eerste duiken: Het bucketlist boek voor ouders, 250 dingen die je met je kind gedaan moet hebben.

Natuurlijk sta je er zelf bij stil om jouw kind mee te nemen naar de dierentuin. Of om een zandkasteel te bouwen op het strand. Hoe gaaf dat ook allemaal is, dingen die écht bijblijven zijn de grappige en unieke, soms ietwat serieuze opdrachten die in dit boek stond. Want wow, wat wordt jouw leven als kind extra leuk als jouw ouders dit boek gebruiken als ‘handleiding’.

Wat voor dingen moet je allemaal doen met je (klein)kind?

Bucketlist boek voor oudersWe slaan wat willekeurige pagina’s voor je open! Geef de puberkamer een make-over. Maak samen smakelijke peperkoekhuisjes. Creëer een memorybox van alle avonturen die jullie beleven. Doe een wens nadat je samen paardenbloempluisjes hebt weggeblazen. Ga om middernacht samen naar de sterren kijken. Speel spelletjes uit je eigen kindertijd met jouw kind. Spring in een grote berg herfstbladeren. Pluk samen bloemen en maak een boeketje voor oma. Houd samen een verkleedpartijtje. Maak een kunstwerk met jullie voeten. Doe samen de vogeltjesdans.

Dit (en meer!) doe je dus allemaal met jouw kind en kun je afvinken. Het duurt wel even voor je helemaal klaar bent. Er zijn daarnaast extra pagina’s om zelf nog meer avonturen toe te voegen. En wat dacht je van foto’s?

Bucketlist boek voor grootouders

Mocht je nu geen klein kind meer in huis hebben, maar wel een kleinkind, dan is er nog een alternatieve versie; Het bucketlist boek voor ouders, 250 dingen die je met je kind gedaan moet hebben. Maak een katapult en schiet er zo ver mogelijk mee. Ga vliegeren in het park. Teken een snor op opa’s gezicht. Maak een human snowball. Ga samen op zoek naar dierensporen in het bos. Bouw een vlot van plastic flessen. Speel samen winkeltje op de rommelmarkt. Neem oma’s of opa’s gesnurk op.

Titel: Het bucketlist boek voor ouders
Auteur: Elise de Rijck
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: € 12,50

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar voor grootouders)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *