Welkom stressvrije kerst! (met handige kerstplanner)

Door  |  0 reacties

Een snel rekensommetje leerde ons vandaag dat het nog maar 75 dagen duurt voor het kerstavond is. Supergezellig, maar de kerststress ligt dus ook al bijna op de loer. Of toch niet… Want de kerstplanner van Christmaholic is de uitkomst!

Hoewel kerst hoort te draaien om relaxen, lekker eten, ontspannen en genieten, is de aanloop er naar toe niet altijd even fijn. Het samenstellen van kerstmenu’s, de dagen verdelen tussen alle familieleden, cadeautjes shoppen, de kerstboom versieren… het kan al met al best wat kerst stress opleveren. En dat moest maar eens over zijn; kerst stress moet ultieme kerstvoorpret worden, vond diehard kerstfanaat Saskia.

Saskia is oprichtster van Christmaholic.nl, dat al enkele jaren ons favoriete blog in kersttijden is. Samen met een groep enthousiaste bloggers zorgt Saskia elk jaarvoor een flinke dosis kerstinspiratie. Ze neemt je mee langs de laatste kersttrends, deelt de lekkerste kerstrecepten en geeft tips voor uitjes. En dat is slechts een voorbeeld van wat er allemaal op de enige echte kerstblog van Nederland te vinden is.

En toen was daar de kerstplanner

Wie een beetje thuis is op Etsy heeft ze – net als Saskia – vast wel eens voorbij zien komen; Amerikanen planners in alle vormen en maten, en over alle onderwerpen. Zo ook dus over kerst. Maar zoals het Amerikanen betreft, helemaal over the top. En daar lag een gat in de markt; een Nederlandstalige kerstplanner was er nog niet.

Saskia ging samen met ontwerpster Babet van Oktoberdots (we recenseerden ooit haar te gekke kerstkaarten) om de schetstafel. Het gevolg is een 30 pagina’s tellende kerstplanner. Die wij natuurlijk ook meteen wilden hebben. En oh wat is hij leuk!

Wat kun je verwachten van de kerstplanner van Christmaholic.nl?

Kerstplanner ChristmaholicDe 30 pagina’s omvatten het woord ‘kerst’ in de breedste zin van het woord. We proberen je een korte samenvatting te geven.

Je hebt een cadeaulijst voor al je familieleden bij de hand, kunt een eigen wensenlijstje samenstellen, hebt de mogelijkheid om zelf een adventkalender te ontwikkelen, kunt stappenplannen maken voor leuke knutselprojecten, kunt echt geen kerstversiering meer vergeten als je ze per ruimte opschrijft

Nog meer handige pagina’s? Ja hoor! Ons favoriete onderdeel is ‘Eten & drinken’. Stel je eigen menu samen (evt. met behulp van recepten op Saskia’s website), noteer alle recepten incl. jouw eigen variaties en maak een kookplanner. Want er zijn natuurlijk prima dingen die je al een dag voor kerst kunt doen. Zo vermijd je óók kerststress. En die boodschappenlijst helpt daar uiteraard ook bij,

Breek jij elk jaar je hersens over wie je nu wel of niet een kaart moet versturen? Leg een handige adressenlijst aan. Saskia heeft ook nog – hoe slim! – een extra checklist aan de adressen toegevoegd. Kan je precies aanvinken of je eerdere jaren van diegene een kaart hebt gehad en/of er eentje verstuurd hebt. Heb je de regel “Ik stuur niet als ik niets krijg”, dan is dit een zegen.

Oh ja, en wat worden we blij van de laatste paar pagina’s. Hier kun je opschrijven van welke kerstdingen je heel blij wordt en wat ja favoriete kerstfilms zijn. Serendipity staat hier in elk geval hoog. En bij jou?

Praktisch!

Kerstplanner ChristmaholicDe kerstplanner is een digitale planner. Hij wordt geleverd als PDF en je kunt hem zelf printen, elke pagina zoveel als je zelf wilt. Al wil je 20 kerstmenu’s samenstellen of 300 kerstkaarten versturen. Hij is te koop voor slechts € 5,99 in de Etsy-shop. Dat is een stuk minder kerst stress toch wel waard?

Bestel deze te gekke kerstplanner nu via Etsy >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *