24 uur gezelligheid in Eindhoven

Door  |  0 reacties

Hoe tof: op uitnodiging van Visit Brabant mochten we onlangs een weekend langskomen in Eindhoven, een stad waar we eigenlijk totaal geen beeld van hadden. Nu wel! Wat een gezellige stad vol leuke eettentjes en terrasjes. Gids Tamara nam ons mee langs de leukste adresjes en we delen die graag met je. 

Eindhoven in een vogelvlucht

Onlangs mochten we ook al een weekend doorbrengen in Breda, een stad die gekenmerkt wordt door haar historische kern. Dit is in elk geval niet wat je moet verwachten bij Eindhoven. De Brabantse stad heeft het zwaar te verduren gehad in de Tweede Wereldoorlog en het gros van de gebouwen stamt uit de periode daarna. De Sint-Catherina kerk is daar een van de weinige uitzonderingen op.

EindhovenToch zijn er een aantal plekken en gebouwen die Eindhoven typeren. O.a. de Blob, een hypermodern pand midden in het centrum die je op de foto bovenaan dit artikel ziet. Toen de plannen voor dit haast futuristische gebouw op tafel lagen, waren de inwoners niet echt blij. Maar de Binary Large Object, zoals hij voluit heet, is nu wel de eyecatcher in het centrum.

Een kijkje in modern Eindhoven

Een ander hip & modern deel van de stad is Strijp S. Die gebied omslaat het voormalige Philips terrein, dat eigenlijk tot 2004 een ‘verboden’ stad was; je kon er alleen met een pasje inkomen.

Anno 2018 zijn de oude fabrieken omgebouwd tot designlofts en vind je er unieke restaurants, winkels en zelfs een heus skaterpark. Het is ook hier waar de meeste evenementen plaatsvinden.

Denk bijvoorbeeld aan de Dutch Design Week, want design drukt een grote stempel op de stad. Zo is het de thuisbasis van de Ducth Design Academy en heeft Piet Hein Eek er zijn werkplaatsen gevestigd. Je kunt hier een kijkje nemen en je kunt lunchen of dineren in het bijbehorende restaurant. Leuk!

De leukste adresjes om te eten, drinken & meer

Maar… voor ons is de gezelligheid eigenlijk de ‘bezienswaardigheid’ van Eindhoven. Je vindt er talloze leuke terrasjes, hippe tentjes en restaurants. Onze gids Tamara nam ons mee op pad langs de leukste adresjes en wij pikten onze favorieten daaruit.

  • Wil je een mooi uitzicht over het centrum van Eindhoven? Ga voor een avondje cocktails drinken in de enige echte skybar van de stad, Vane. Vooral de signature cocktails van Nederlands’ beste bartender Tess Pothumus zijn een aanrader. En voor een goed diner zak je gewoon een verdieping naar beneden; daar bevindt zich het restaurant.
  • In de Kleine Berg, een gemoedelijk straatje in het centrum, vind je diverse leuke tentjes om te eten en te drinken. Wij gingen voor de cocktails in de zomerse binnentuin van Berlage. Een aanrader!
  • Een goede kop koffie? Die haal je bij Coffeelab, een koffietentje met urban jungle uitstraling nabij het station. Naast koffie kun je er ook lunchen en ze hebben een fijn terras voor de deur. Loop ook meteen naar de buren Brandcompany. Hier kun je fietsen huren. Een fijne manier om de stad te ontdekken.
  • Ga je graag op kroegentocht? Stratumseind is de grootste kroegenstraat van Nederland. Een andere leuke spot buiten deze straat is The Little One. Dit is de kleinste en oudste bar van de stad en het is gevestigd in een van de weinig historische panden.
  • Bij Down Town Gourmet Market heb je de keuze uit meer dan 20 eettentjes. Bestellen maar en plaatsnemen aan een van de gezellige tafeltjes. Oh en vooral met een lege maag komen; er is zoveel lekkers om uit te kiezen.
  • Bezoek je Eindhoven hartje zomer? Pak de fiets naar Strijp S en ga voor een ijsje bij Intelligentia ICE. De meest bijzondere smaken kun je hier proeven. Zoals…? O.a. Cuban Sigars, Toffee Bacon, Gin & Tonic, Pistache Zwarte Truffel. Let op: dit was het menu toen wij er waren; het verandert regelmatig.
  • Wil je graag 24 uur of langer doorbrengen in Eindhoven? Dan zoek je nog een plek om te overnachten. Inntell Hotel Arts Eindhoven is een modern hotel op een centrale plek. Je verblijft met uitzicht op de Blob. De ruime kamers zijn een groot pluspunt en dat geldt ook zeker voor het ontbijt. Probeer vooral de chocoladebroodjes.

Met deze adresjes alleen al ben je wel even zoet. En dan is er nog zooooveel meer. We wensen je veel plezier in Eindhoven!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *