9x DIY-ideeën met washi tape

Door  |  1 reactie

Heb jij ook een flinke voorraad washi tape op of rond je bureau liggen en zou je er nog meer mee willen doen dan je nu doet? Check deze DIY-ideeën met washitape.

Washi tape: waarom het zo populair is?

Mocht je nog nooit van washi tape hebben gehoord, dan heb je eigenlijk – sorry – een beetje onder een steen gelegen. Tenzij je natuurlijk wel van masking tape hebt gehoord, maar dit is feitelijk hetzelfde.

Er zijn nog maar weinig webshops voor vrouwen te vinden waar je deze handige ‘plakband’ niet kan vinden. Deze uit Japan afkomstige tape is populairder dan ooit.

Waarom? Omdat washi tape onwijs veelzijdig is. De tape, die je eenvoudig kunt afscheuren, overal kunt opplakken en net zo moeiteloos (én zonder beschadigingen) weer kunt verwijderen, is niet alleen geschikt om cadeautjes mee in te pakken namelijk. Wat je er allemaal mee kunt doen? We zochten de leukste DIY-ideeën op met washi tape. Daar gaan je rolletjes!

DIY-ideeën washi tape

Alles over deze DIY-ideeën met washi tape

1. Zomerse & vrolijke houten armbanden maak je eenvoudig met washi tape, ijsstokjes en een beetje draad. Makkelijker kan het niet!

2. Fotolijstjes nodig? Helemaal niet nodig om naar de Ikea te rennen. Een creatieve fotowand maak je met washi tape. Ga los!

3. Op het werk altijd je iPhone-snoertje kwijt, omdat iemand hem weer heeft geleend? Met dit handige trucje, hier op een ander snoer voor gedaan, zul je jouw iPhone-snoertje direct herkennen op het bureau van je collega.

4. Met een kleine make-over heb je de meest originele paperclips die je je maar kunt wensen. Hoe leuk staat dat tussen saaie, zakelijke papieren.

5. Op zoek naar vrolijke opbergblikjes voor pennen, paperclips, je rolletjes washi tape of andere losse ‘troep’ op je bureau? Bewaar al je blikjes, van tonijn-blikjes tot de verpakking van knakworstjes. Met washi tape maak je vervolgens de vrolijkste opbergblikjes.

6. Saaie journals pimp je eenvoudig door de randen van de bladen te voorzien van vrolijk tape.

7. Leuk voor kinderen, hun eigen racebaan van washi tape. Toch een stuk fijner dan je spaarvarken kapot moeten slaan om naar de Intertoys of de Bart Smit te kunnen. Heb je vloerbedekking? Koop een grote gladde plaat als ondergrond. Ideaal, dan kun je hem binnenshuis ook nog verplaatsen.

8. Ben je op zoek naar opvallende, stijlvolle vazen? Koop blanco vazen bij Xenos, Ikea of Action en leef je uit met je lievelingsrolletje washi tape.

9. Niet echt mét washi tape, maar met name vóór al je rolletjes: dit handige ophangrekje. Geen rondslingerende rolletjes meer!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Elbrich

    1 september 2014 at 19:35

    Ik HOU van washi tape. Leuke ideetjes!

    Liefs, Elbrich

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *