4x Halloween hapjes

Door  |  0 reacties

Geef je een spetterende Halloween party? Of wil je je kinderen verassen met enge, maar gruwelijk lekkere hapjes? Wij zochten de vier leukste Halloween hapjes voor je uit!

Over Halloween

Wat is dat ook alweer, Halloween? De meeste mensen komen niet verder dan dat het iets met enge dingen en pompoenen te maken heeft. In Nederland wordt het feest vaak ook niet uitgebreid gevierd.

Het woord ‘Halloween’ is afgeleid van All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Die avond, 31 oktober, was in de tijd van de Kelten de oogst binnen en bovendien had de dag iets anders speciaal: volgens de Keltische kalender was het oudejaarsavond.

Bovendien geloofde men dat op oudejaarsavond de geesten van alle mensen die dat jaar waren overleden, terugkwamen en een lichaam zochten om in te kunnen wonen. Om te zorgen dat een geest niet in het lichaam ging, droegen de Kelten maskers. Later kwam hier een Christelijk gebruik bij: langs de deuren gaan om brood te vragen, in ruil voor een gebed voor een dode. Nu staat dat bekend als trick-or-treat.

De lekkerste Halloween hapjes

Wil jij dit jaar eens Halloween vieren? Wij selecteerden de lekkerste Halloween hapjes. Dat wordt griezelig smullen!

halloween hapjes: pizza

Spookachtige pizza

Ons favoriete Halloween hapje! Want als er iets altijd goed smaakt, dan is het pizza. Deze Halloween pizza maak je in een handomdraai. In de meeste supermarkten kun je wel een pizza pakket halen, waarin een bodem en pizzasaus zitten. Dan heb je alleen nog maar groene en zwarte olijven, rozemarijn, mozzarella en olijfolie nodig om deze pizza te kunnen maken.
Bekijk het recept >>

Halloween Hapjes

Pompoen eieren

Gevulde: geef ze een Halloween twist met dit recept. Kook zes eieren (of verdubbel bijvoorbeeld het recept als je meer wilt), haal het eigeel eruit en doe dat in een kom. Voeg aan de kom met eigeel mayonaise, paprika, ketchup, Thaise curry pasta, mosterd en zout toe. Voila, je vulling. Voor het steeltje kun je een bosui gebruiken.
Bekijk het recept >>

 

 

halloweendrinken

Halloween Slushy

Wat te drinken bij je hapjes? Probeer deze slushy. Voor het drinken heb je nodig: suiker, aardbeien gelatine vellen, limoensap, sinaasappelsap, ananassap en 7Up of Sprite. De tanden zijn te koop bij feestwinkels en mocht je ze niet kunnen vinden kun je bijvoorbeeld een neppe oogbal of een spinnetje gebruiken.
Bekijk het recept >> 

halloween hapjes

Halloween Cupcakes

Zien deze cupcakes er niet super leuk uit? Je maakt ze met een standaard pak voor cupcakes. Zorg dat je zwarte vormpjes gebruikt. Voor de frosting kun je ook een basisrecept gebruiken, waaraan je een beetje oranje kleurstof toevoegt. De spinnenwebben en letters kun je maken van marsepein.
Bekijk het recept >>

 

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *