9x vegetarische kerstrecepten

Door  |  0 reacties

Het organiseren van een kerstdiner geeft altijd een beetje een dubbel gevoel: aan de ene kant is het super gezellig, maar aan de andere kant kan het ook stressvol zijn. Wij helpen je met onze receptenreeksen. In dit artikel de lekkerste vegetarische kerstrecepten.

Een terugkomend probleem bij het organiseren van diners: dieetwensen. Vergeet niet je gasten te vragen of er iets is dat ze niet mogen! Zitten er vegetariërs tussen? Dan zijn de volgende vegetarische kerstrecepten vast een uitkomst. En ook lekker als je gewoon een keer een kerstdiner zonder of met minder vlees wilt.

9x vegetarische kerstrecepten

Alles over deze vegetarische kerstrecepten

1. Groot resultaat met heel weinig moeite? Deze gevulde portobello’s met geitenkaas van Pauline stop je zo in de oven. Er zijn maar vier (!) ingrediënten nodig (en zout en peper), maar ze komen er fantastisch uit.

2. Ietsje meer werk is deze nut roast van Jamie Oliver. Het ultieme kerstingrediënt, cranberry, mag natuurlijk niet ontbreken.

3. Deze hartige taart met aubergine, wortel en courgette moet haast wel de mooiste hartige taart zijn die je ooit hebt gezien. Wow! Dit staat vast goed op een mooi gedekte kersttafel. Zonder twijfel mijn favoriet van deze vegetarische kerstrecepten.

4. Lekker vegetarisch voorgerecht? Met een warme soep kan het niet misgaan. Probeer deze bijzondere versie van champignonsoep eens! Als je gasten daar niet voor warmlopen…

5. Een goed kerstdiner heeft natuurlijk een fantastisch toetje nodig. Verras je gasten met een cheesecake van witte chocolade en framboos.

6. Wat een prachtige kleuren heeft dit gerecht met geroosterde wortels, granaatappel pitjes en Tahini-saus. Gegarandeerd een feestje op tafel!

7. Op zoek naar een bijzonder voorgerecht met een internationaal tintje? Deze Thaise currysoep bevat weinig ingrediënten maar ziet er wel prachtig uit.

8. Lasagne leent zich perfect voor een comfortabel kerstdiner: makkelijk om te maken, een overheerlijke smaak en bijna iedereen lust het. Met deze lasagne gevuld met groenten maak je ook nog eens je niet-vleesetende gasten blij.

9. Lekker, mooi en super gezond: deze gevulde paprika’s met bulgur en spinazie.

Voor welk van deze vegetarische kerstrecepten ga jij dit jaar?

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *