9x zelf adventskalender maken

Door  |  3 reacties

De leukste maand van het jaar? Zonder twijfel voor ons december. Deze maand is één groot feest: Sinterklaas, Kerst, cadeautjes en heel veel lekker eten. En laten we ook de charme van de adventskalender niet vergeten. Wat is er nu leuker om zo af te tellen naar kerst?

Adventskalender: wat is het?

Als klein meisje kreeg ik elk jaar een bonte adventskalender met 24 vakjes. Achter elk luikje zat een standaard chocolade. Van enorm slechte kwaliteit, maar dat maakte niets uit. Elke dag een hokje openen, betekende elke dag een dagje dichter bij Kerst, de dag dat de cadeautjes onder de kerstboom opengemaakt mochten worden.

Mooie jeugdherinneringen. Maar wist je dat de geschiedenis van de adventskalender veel verder gaat. Het is onderdeel van een christelijke traditie die stamt uit de 19e eeuw, advent. Advent is in het christendom de benaming voor de periode voor kerst. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest, en wordt de geboorte en de wederkomst van Jezus herdacht.

Zelf adventskalender maken?

Hoewel je bij veel grote, commerciële winkels nog steeds de adventskalenders vindt zoals ik deze vroeger van mijn ouders kreeg, moet het toch veel leuker kunnen? Ja! We zijn namelijk op zoek gegaan naar de leukste adventskalenders om zelf te maken. Adventskalenders om kleine cadeautjes voor de kinderen in te kunnen stoppen en adventskalenders die je kunt maken voor volwassenen. Wedden dat je direct aan de slag wilt gaan?

9x zelf adventskalenders maken

Alles over deze adventskalenders

1. Een adventskalender maken met leuke activiteiten voor de decembermaand? Deze geweldige blikjes-adventskalender biedt daarnaast ook nog ruimte voor kleine cadeautjes. Niet kerstig genoeg? Maak hem dan in groen/wit/rood.

2. Deze adventskalender is niet alleen speels & kleurrijk, en het einde voor kinderen, het is ook nog eens een budgetvriendelijke adventskalender, waar je cadeautjes van alle formaten in kwijt kan. Ideaal!

3. Of je veel accessoires nodig hebt als je zelf adventskalenders wilt maken? Nee hoor! Voor deze kleurrijke adventskalender is als basis een muffin-vorm gebruikt en verder wat gekleurd karton. De cadeautje kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Meer adventskalenders maken? Je vindt hier nog 17 andere toffe ideeën.

4. Men neme 24 toiletrollen en veel inpakpapier (HEMA!) en je maakt dit toffe adventskalender-huisje.

5. Twee vliegen in één klap: een tof alternatief voor de traditionele kerstboom (zonder naalden!) en 24 cadeautjes verzameld. Benodigdheden? Een groot stuk hout en rode verf. En als je zelf twee linkerhanden hebt, is een handige man ook wel noodzakelijk.

6. Nog zo’n toffe kersttraditie: kerstsokken gevuld met cadeautjes. Met deze sokken-adventskalender combineer je ze.

7. Zoek een mooie tak in het bos en hang er 24 simpele papieren zakjes aan, waar je nummers op schrijft. Klaar is jouw natuurlijke adventskalender.

8. Op Buzzfeed.com vonden we een artikel met maar liefst 33 ideeën om adventskalenders te maken. Onze favoriet? De enveloppen-adventskalender. Leuk om mooie quotes in te stoppen.

9. Leuk: 24 ingepakte toiletrollen bevestigd op een fotolijst. Binnenkort komen we nog met een artikel over het leukste kerst inpakpapier, waaronder heel veel gratis papier. Dan kun je deze dus low budget maken.

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je meer adventskalenders maken? Op Pinterest heb ik meer ideeën voor je verzameld.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

3 reacties

 1. Aukje

  5 november 2014 at 17:32

  Wat een leuke ideeën. Binnenkort maar eens aan de slag!

 2. Northflix

  5 november 2014 at 19:31

  Wat leuk! Ik kreeg vroeger altijd eentje met chocolaatjes.
  Ik zou nu wel een van The Body Shop willen 🙂

 3. Didi

  28 december 2017 at 12:00

  Super leuke ideetjes zitten hier tussen. Volgend jaar ga ik voor de blikjes adventskalender voor de oudste 2. Nog een jaar om ze te sparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *