Leer de natuur te tekenen

Door  |  0 reacties

Hou je van de natuur en wil je die mooie herfstblaadjes, paddenstoelen en bloemen eens op een andere manier vastleggen dan met fotografie? Het leuke schetsboek 20 Ways to Draw a Tree leert je de mooiste tekeningen te maken van jouw omgeving. 

Over 20 Ways to Draw a Tree

Het schetsboek leert je veel meer dan alleen twintig manieren om een boom te tekenen. De hele titel van het boek is namelijk 20 Ways to Draw a Tree and 44 Other Nifty Things from Nature. Bij die other things moet je bijvoorbeeld denken aan vogeltjes, paddenstoelen, wolken, paardenbloemen en nog veel meer.

Hoe werkt het schetsboek? Van alle onderwerpen laat de auteur, Eloise Renouf, twintig manieren zien om het te tekenen. Soms het lastige ontwerpen, soms juist hele simpele en basic doodles. Eloise heeft een wat moderne, heel eigen stijl, en duidelijk talent. Leuk om door te bladeren!

leer natuur tekenenOefen met tekenen van de natuur

Maar het blijft niet alleen bij bladeren: na de voorbeelden is het jouw beurt! Op een leeg vel moet je zelf twintig manieren bedenken om datgene te tekenen. Dat is een hele uitdaging, want teken maar eens twintig verschillende eikeltjes of veren! Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat naarmate je het vaker doet: oefening baart kunst. Dat maakt dit boekje ook perfect als creativiteit booster voor wanneer je even in een tekendipje zit.

Nog meer inspiratie nodig?

Lukt het niet om twintig verschillende tekeningetjes te maken? Neem eens een kijkje op de Etsy van Eloise Renouf! Daar vind je veel leuke posters, tekeningen en illustraties van de natuur, helemaal in haar stijl.

Al zin om te tekenen? Wij wel!
Bestel dit leuke schetsboek voor € 15,49 op Bol.com >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *