Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

Door  |  0 reacties

Halverwege de dertig je realiseren dat het leven dat voor je uitgestippeld ligt, bij nader inzien helemaal niet het leven is dat je wilt… Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is een heerlijke roman die je niet makkelijk weglegt als je eenmaal begint met lezen. 

Waar ‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’ over gaat

Drie vrienden, een huis en een klusjesman, Astrid HarrewijnNoor kiest voor haar droombaan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam en daarmee voor een weekend-relatie met haar vriend Ewald die achterblijft in hun huis in Limburg. Vriend en ouders zijn hier helemaal niet blij mee en steken dat niet onder stoelen of banken: er moet getrouwd worden en er moeten kindjes komen. Dat was het plan toch? Gaandeweg komt Noor erachter dat ze dat leven eigenlijk helemaal niet zo ziet zitten.

Net in Amsterdam neergestreken beschikt Noor over een woonruimte die niet veel groter is dan een inloopkast. Als ze voormalig studievriend Joost tegenkomt verhuist ze al snel naar een groot en bouwvallig grachtenpand aan de Herengracht. Ze woont daar samen met Joost en haar zus Kiki, en met regelmaat klusjesman Gijs (of was het nou Thijs…) aan wie ze veel steun zal hebben. Bij het Van Gogh Museum spelen zich ondertussen intrigerende zaken af. Wat is dat toch met die interim directeur Paul en wat is zijn rol in de dood van haar collega Tim?

Wat wij vonden van ‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is een heerlijke roman die vlot wegleest en toch een boeiende verhaallijn heeft. Met veel details worden Amsterdam, het Van Gogh Museum en de reizen die Noor voor haar werk maakt beschreven. Je verplaatst je makkelijk in de schoenen van Noor en leeft gedurende het boek mee met de dingen die op haar pad komen.

Het kijkje in de kunstwereld, en de bijbehorende intriges, maken dat het behalve een fijne roman ook een boek met een extra laagje is. Dat laagje zorgt ervoor dat je wilt weten hoe het met Noor afloopt én met de ontdekkingen die zij doet wat haar werk betreft. Het is duidelijk, we zijn fan van de schrijfstijl van Astrid en kijken nu al uit naar haar volgende boek.

Titel: Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)
Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: € 15,00

Koop bij bol.com

(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *