Peren geplukt? Check dan snel deze perenrecepten

Door  |  1 reactie

Het perenseizoen is weer geopend. Behalve appelplukdagen kun je bij veel fruittelers ook terecht om peren te plukken. Met tassen vol appels en peren weer naar huis. Een deel gaat op de fruitschaal maar wat doe je met de rest? Wij zochten negen originele perenrecepten voor je bij elkaar. 

De zogenaamde herfstrassen, die alleen kort bewaard kunnen worden, kunnen afhankelijk van het ras geplukt worden vanaf eind augustus tot eind september. De bewaarrassen kunnen afhankelijk van het ras geplukt worden vanaf begin september tot half oktober. Conference is het langst bewaarbaar en kan tot eind april bewaard worden. – Bron: Wikipedia

Peren recepten

Alles over deze negen perenrecepten

1. Alleen de naam al; Italian pear almond cake… Zo’n cake kunnen wij Nederlanders ook heel prima maken met onze vers geplukte peren.

2. Mij mag je best wakker maken voor deze apple and pear cinnamon morning buns. Hoewel de kans hier in huis groter is dat ik de man en broers hiermee wakker maak.

3. Vind je die morning buns iets te bewerkelijk? Dan is dit ontbijt met peren heel goed te doen ’s ochtends vroeg. Op naar toast met peer, ricotta en honing!

4. Peren doen het ook heel goed in hartige lekkernijen. Zoals in deze bladerdeeg taartjes met geitenkaas, rozemarijn en honing bijvoorbeeld. Lekker als voorgerecht of lunch.

5. Bij Like & Love (it!) zijn we dol op brownies. En aangezien chocolade heel goed te combineren is met peren zijn deze chocolate and pear brownies with a cashew swirl goddelijk.

6. Peren en walnoten zijn heerlijk samen en als je daar dan ook nog bacon aan toevoegt, ontstaat er iets heerlijks met de naam sautéed pears with bacon and custard dressing.

7. Salades vind ik altijd een goed idee. Deze smaakvolle en kleurrijke herfstsalade van spinazie, peer, feta, walnoten en granaatappel ga ik dan ook zeker maken binnenkort.

8. Pizza-liefhebbers opgelet! Peer kan dus ook op de pizza. Kijk maar eens naar deze bijzondere pizza met onder andere peer, geitenkaas en geroosterde knoflook. Weer eens wat anders toch?

9. En we sluiten het toch al zo smakelijke rijtje perenrecepten af met een lekker ijsje. Pistache-peer-roomijs om precies te zijn. Lekker!

Je kunt deze perenrecepten uiteraard ook maken met peren die je bij de supermarkt koopt. Welk recept is jouw favoriet? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Evelyne

    15 oktober 2016 at 13:25

    Ik lust niet zo graag peer, liever appel. Ik neem aan dat je deze recepten even goed met ander fruit kan maken ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *