Xmas bites! 9x de lekkerste kersthapjes

Door  |  0 reacties

Kerst is het moment om samen te komen met familie. Om ’s middag spelletjes te spelen, een boswandeling te maken of cadeautjes uit te pakken. Het diner moet dan nog bereid worden en ondertussen heeft iedereen wel trek gekregen. De oplossing? Kleine kersthapjes voor bij een kopje thee of een drankje.

Of het nu gaat om zoete hapjes, hartige hapjes of misschien zelfs gezonde hapjes: we gingen op zoek naar de lekkerste kersthapjes om aan het eind van de middag te serveren. Kersthapjes waardoor je ergste trek weg is, maar waardoor je nog wel genoeg trek houdt voor het diner. Het zou toch zonde zijn als jouw driegangen onaangeroerd blijven?

9x lekkerste kersthapjes

Alles over deze lekkere kersthapjes

1. Feestelijk: sterrentoast met kip en kruidenboter. Overigens ook geschikt als voorgerecht of amuse voor jouw driegangen kerstdiner.

2. We vielen voor het plaatje, maar na een rondje proeven met de redactie bleek dit ook nog een van de lekkerste kersthapjes: tortillarolletjes met kruidenkaas en zalm. Op een geweldig leuke manier geserveerd.

3. Deze foto is het bewijs dat je met een simpel toastje met brie zo feestelijke kersthapjes op tafel hebt staan.

4. Opwarmen na een lange wandeling in het bos? Deze mini-quiches kun je al vooraf voorbereiden. Na de wandeling in de oven en  klaar.

5. Laat de standaard chipjes achterwege bij een wijntje of biertje, maar serveer deze appelchips met kaneel. Lekker winters kersthapje!

6. Gezond én oh zo lekker, deze courgetterolletjes met ham.

7. Samen gezellig eten lukt zeker met dit breekbrood met knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas. Uiteraard in de vorm van een kerstboom!

8. Carpaccio alleen als voorgerecht? Nee hoor! Rol één plakje op, prik hem op een gebaksvorkje en strooi er Parmezaan op. Weer een geweldig recept van Allerhande.

9. Last but not least: één van mijn favoriete kersthapjes is deze variant van bladerdeeghapjes. Gevuld met wilde paddenstoelen.

Meer inspiratie nodig voor de lekkerste kersthapjes? Op Pinterest verzamelden we nog meer ideeën voor je. 

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *