9x kerst soepen waar je gasten van zullen genieten

Door  |  0 reacties

Wil jij dit jaar goed uitpakken en voor een viergangendiner gaan? Voeg een extra gang toe in de vorm van soep. Lekker warm mochten we onverhoopt een witte kerst krijgen! Wij zetten de lekkerste kerst soepen op een rij.

Traditioneel wordt er vaak een driegangendiner geserveerd met kerst. Een voorgerecht (vaak geen soep, maar bijvoorbeeld een carpaccio), een hoofdgerecht (vaker vlees dan vis) en natuurlijk het belangrijkst: een goddelijk nagerecht. Maar waarom niet nog een tussengerecht toevoegen in de vorm van soep? We verzamelden de in onze ogen lekkerste kerst soepen. Welke wordt het voor jou?

Kerst soepen

Alles over deze kerst soepen

1. Uiensoep is al-tijd goed, en zeker als hij op een traditionele manier a la Jamie bereidt is.

2. Wil je niet teveel stressen tijdens het kerstdiner? Deze romige preisoep kost weinig tijd én je kunt hem ook nog grotendeels vooraf maken. Ideaal!

3. Niet alleen leuk om te serveren, maar ook erg lekker: butternut soep met Italiaans spek.

4. Warm & winters, deze romige paddenstoelensoep van Elle Eten. Zorg er wel voor dat je andere gangen niet te zwaar zijn, deze soep is best vullend. Of zorg gewoon voor voldoende tijd tussen de gangen door.

5. Van alle kerst soepen is dit diegene die het meeste kerst uitstraalt. Gevonden in het Franse Knot Magazine. Gelukkig is Google Translate erg behulpzaam bij het vertalen.

6. Lekker traditioneel & chique, ook dat hoort bij kerst. Maak bijvoorbeeld deze kreeften bisque.

7. Wil je naast iets lekkers ook iets origineels op tafel zetten? Ga voor deze pompoensoep met deeglolly’s.

8. Wortel, pastinaak en appel zijn de hoofdingrediënten van misschien wel het meest gezonde soepje van deze lijst met kerst soepen. Prima soep voor een beginnende kok!

9. Ga internationaal! Deze stevige soep (posole) wordt met kerst massaal gegeten door Mexicanen. Leuk om bijvoorbeeld op kerstavond te serveren met lekker brood. Als onderdeel van een viergangendiner? Alleen als je grote eters hebt, deze soep is flink gevuld.

Welk van deze kerst soepen wordt het voor jou? Of heb je nog een andere aanrader voor ons?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *