Kerst gourmet: 9x verrassende recepten

Door  |  0 reacties

Gourmetten afgezaagd & saai? Wel als je voor een standaard schaal met vlees en de even doorsnee sausjes gaat. Leuker wordt jouw kerst gourmet met deze recepten.

Gourmetten lijkt een ware traditie te zijn voor Nederlandse feestdagen. Best verrassend, want dit fenomeen vindt naar alle waarschijnlijkheid haar herkomst in Azië. Niet dat je daar doorgaans nog wat van merkt: we leggen veelal Nederlandse vlees en groenten in onze pannetjes. Marineren zoals met barbecueën doen we ook niet veel. Zonde, want je kunt veel meer uit een avondje gourmet halen!

We gingen – om jou te bewijzen hoe leuk en origineel het kan zijn! – op zoek naar de lekkerste recepten voor een geslaagd kerst gourmet. Eet smakelijk! (en ja, ook voor vegetariërs, die er doorgaans bekaaid afkomen bij gourmetten)

Kerst gourmet recepten

Kerst gourmet: alles over deze recepten

1. Gesneden paprika, ui & champignon: dat is wat er vroeger bij ons qua groenten op tafel verscheen tijdens het kerst gourmet. Persoonlijk vind ik dat tegenwoordig wat saai. Leuker is het al om je champignons in spek te rollen.

2. Vergeet de vette sausjes bij je stokbrood, ga voor deze duivels lekkere noten-dip.

3. Je kunt je gourmetpannetje prima gebruiken om meerdere ingrediënten tegelijk te bakken. Biefstuk met paddenstoelen en bieslook bijvoorbeeld.

4. Bij kerst gourmet draait het veelal om veel vlees eten, als vegetariër kom je er daardoor veelal slecht vanaf. Ik probeer daar wel zoveel mogelijk rekening mee te houden. Door deze geitenkaas-pakketjes met courgette bijvoorbeeld.

5. Lekker als bijgerecht, maar ook leuk om zelf nog af te bakken in je pannetje: spinaziekoekjes. Ook hier maak je vegetariërs blij mee.

6. Combineer vlees & vis tijdens je feestelijke kerst gourmet met dit visspiesje met ham.

7. Ook een aanrader voor visliefhebbers: pangasiusrolletjes. Met spek!

8. Voor de liefhebbers van kaas: paddenstoelen met zachte blauwaderkaas.

9. Mijn moeder doe ik een groot plezier met slavinken. Deze slavinkjes met honingappeltjes komen dus zeker op tafel!

Zie je hoe leuk kerst gourmet kan zijn? Deze recepten zijn overigens ook voor een groot deel te bereiden bij andere manieren van funcooking.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *