9x de leukste houten kerstbomen

Door  |  2 reacties

Het grootste voordeel van een houten kerstboom? Geen naalden. Niet alleen handig als je een hekel hebt aan stofzuigen, maar ook ideaal met kinderen & huisdieren. En supertrendy!

Houten kerstbomen zijn een van de trends van 2014 op het gebied van kerstbomen. Ze zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling, het feit dat ze vrij portemonnee-vriendelijk zelf gemaakt kunnen worden, je ze elk jaar een nieuwe uitstraling kunt geven op een eenvoudige manier en dan nemen ze ook nog eens minder ruimte in. Ideaal toch?

Er verschijnen steeds meer houten kerstbomen in de winkel. En ook steeds meer DIY-stappenplannen om ze zelf te maken. Wij maakten een selectie van de negen houten kerstbomen die we het leukst vinden. Kijk je mee?

Houten kerstbomen

Alles over deze houten kerstbomen

1. Een driehoekige houten plaat als basis met daarop houten planken. Zet hier alle mogelijke kerstversiering op en je hebt een unieke houten dennenboom.

2. Op zoek naar iets eenvoudigs? Door de houtschijven wordt hij simplistisch, maar dat is nu net de charme. Op deze website vind je maar liefst 60 ideeën voor alternatieve kerstbomen, waaronder een aantal superleuke houten kerstbomen.

3. Met de cotton ball lights, waar we laatst over schreven, kun je van een beetje hout binnen no time een feestelijke kerstboom maken!

4. De jubel tree is een houten basis, eigenlijk een soort wigwam. Met guirlandes, kerstbesjes of andere decoraties kun je er elk jaar een andere kerstboom van maken. Leuk! (en je kunt de jubel tree ook heel eenvoudig zelf maken)

5. Men neme een fruitkistje, een beetje verf, een lichtsnoer en een paar ballen: voila! Deze toffe houten kist-kerstboom vonden we op Christmaholic, hét platform voor kerstfanaten.

6. Koop een voordeelpakket houten latten in de bouwmarkt, tussenringen en ga een middagje klussen. Eenvoudig, maar oh zo leuk!

7. We hebben lang gezocht of deze takken-kerstboom ook kant-en-klaar te koop is. Niet gevonden! Er zit maar één ding op: zelf het bos in.

8. Leuk voor kinderen: een kerstboom van houten letterblokken.

9. Eigen is het vals spelen, want dit is geen houten kerstboom. Het houten omhulsel zorgt ervoor dat er een kerstboom overblijft. Leuk toch?

Houten kerstboom kopen

Geen zin om naar de bouwmarkt te gaan of twee linkerhanden? Op Buitenwarenhuis.nl kun je diverse soorten houten kerstbomen bestellen. Al vanaf € 14,95.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

  1. Theo Jurrius

    7 december 2014 at 13:43

    Misschien toch nog iets langer moeten zoeken 🙂 De (halve) takken kerstbomen zijn wel degelijk te koop

  2. douglas hout

    27 februari 2015 at 17:44

    Leuk artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *