Orange is the New Black: drama binnen een vrouwengevangenis

Door  |  0 reacties

Gevechten, onderlinge machtsstrijd, handtastelijke bewakers… het leven in een Amerikaanse vrouwengevangenis is geen vrolijke boel. Toch zal de Netflix dramaserie Orange is the New Black met haar geweldige personages en hilarische momenten regelmatig een lach op je gezicht toveren.

Een waargebeurd verhaal

Orange is the New Black DVDDe Amerikaanse Piper Kerman schreef in 2010 een autobiografie genaamd Orange is the New Black over haar ervaringen tijdens een jaar in een vrouwengevangenis.

Op dit boek baseerde Netflix de gelijknamige dramaserie die inmiddels drie seizoenen kent en onder andere vier keer is genomineerd voor een Golden Globe.

Het derde seizoen van deze heerlijke serie zal op 13 juni op de Nederlandse Netflix verschijnen. Mocht je de eerste twee seizoenen van de serie nog niet gezien hebben, dan is dit dus het moment om dat in te halen!

Volg Piper in de gevangenis

De serie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman, maar er zijn wel degelijk de nodige, smeuïge verhaallijnen aan toegevoegd. In de serie volg je Piper Chapman die tot 15 maanden gevangenisstraf is veroordeeld omdat ze haar ex-vriendin Alex Vause heeft geholpen met een grote drugssmokkel.

Op het moment van haar veroordeling is Piper een succesvolle vrouw die een hoge opleiding heeft genoten en verloofd is met de journalist Larry Bloom. Piper voelt zich daarom niet altijd thuis in de gevangenis en maakt de nodige vijanden. Iedere aflevering wordt je meegenomen in het drama dat een vrouwengevangenis met zich meebrengt.

Personages

Orange is the New Black is een dramaserie die zich voor het grootste deel afspeelt binnen de muren van een vrouwengevangenis in Amerika. De serie is echter alles behalve eentonig en saai. De vele flashbacks naar de geschiedenis van de verschillende gevangen, sprongen naar de familie van Piper en de kleurrijke personages in de serie zorgen voor de nodige, verrassende afwisselingen en hilarische momenten. Het is dan ook zeker een van mijn favoriete series van het moment!

Je kunt de eerste twee seizoenen van Orange is the New Black bekijken via Netflix, of je bestelt de dvd voor een lange filmmarathon.

Bekijk orange is the new black op bol.com

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *