Sherlock: mysterieus & spannend

Door  |  0 reacties

Nieuw in ons rijtje ‘beste series ooit’: Sherlock. Ja, die van de oude detective boeken. Deze serie is echter helemaal niet ouderwets, maar speelt zich af in het moderne Londen. 

Momenteel wordt in Engeland het derde seizoen van de BBC serie uitgezonden. En dat het populair is, valt niet te betwijfelen. Er keken bijna 10 miljoen mensen naar de eerste aflevering van seizoen drie (in Engeland) en de serie heeft een IMDb rating van 9.3 (!).

Serie Sherlock

Over Sherlock

Waar gaat de populaire serie dan over? Het lijkt eigenlijk deels nog op de ‘oude’ variant uit de Sherlock Holmes boeken: samen met compagnon Watson, lost Sherlock mysteries op. Die mysteries variëren van een mogelijke terroristische aanslag op Londen tot iemand die mensen ontvoert en ze volhangt met bommen. Ook de oude vijand van Sherlock, Moriaty, komt weer om de hoek kijken.

Sherlock zelf is een beetje een excentrieke, eenzame man, maar hij is ook een genie. Door alleen een blik te werpen op een persoon kan hij iemands beroep achterhalen, of of diegene vreemdgaat. Watson is een van zijn weinige vrienden, en zijn bestaan als aparte privédetective keert zich op een gegeven moment tegen hem…

Wat wij vonden van Sherlock

Geniale serie. De afleveringen duren lang, zo’n anderhalf uur, maar zijn ontzettend goed opgebouwd. Samen met het goed gefilmde beeld lijkt iedere aflevering een soort minifilm. De serie is ook onvoorspelbaar: als je eventjes niet oplet, heeft er alweer een plotverandering plaatsgevonden. Extra leuk is dat de gedachten van de geniale Sherlock op beeld worden weergegeven, zodat je zijn redeneringen over personen zelf ook kunt volgen.

De personages, vooral Sherlock en Moriaty, zijn erg goed neergezet. Props voor de casting, want perfecter had bijna niet gekund. De afleveringen vormen een geheel op zich, omdat het gaat over een bepaald probleem. Toch zit er door de verschillende afleveringen heen ook een hele storyline, dat maakt het erg spannend.

Wat anderen vonden van Sherlock

  • Filmmad.nl: “Niet alleen vanwege de unieke personages, heerlijke dialogen, maar zeker ook cinematografisch blijft Sherlock van een ongekend niveau. Nooit werd Londen mooier in beeld gebracht.”
  • Mijnserie.nl: “Juist die mix van humor, actie en een flinke dosis mysterie maakt deze serie ontzettend geslaagd. Daarbij komt nog dat er ijzersterk geacteerd wordt en dat de makers hebben gekozen voor verschillende mooie locaties en flitsend camerawerk.”

Nieuwsgierig geworden naar Sherlock? Bestel seizoen 1 op bol.com >> 
Seizoen 1 al gezien? Ook seizoen 2 is te bestellen op bol.com >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *