Welkom thuis! 9x toffe DIY deurmatten

Door  |  0 reacties

Bijna iedereen heeft er wel eentje… een deurmat. Vaak zijn ze echter donker, saai en nietszeggend, een vergeten onderdeel van het interieur. Hoe leuk zou het zijn om iedere dag begroet te worden door een vrolijke creatie die ook nog eens het vuil buiten houdt? Wij verzamelden daarom 9 verrassende DIY-deurmatten voor je.

Of je nu een echte creatieveling bent of nog niet echt ervaren op klusgebied, de meeste van de deurmatten zijn eenvoudig te maken. Met een aantal simpele hulpmiddelen kom je al ver. Gaan deze DIY-projecten je toch iets te ver? Hippe interieurwinkels hebben tegenwoordig ook allerlei leuke deurmatten. Maar please, probeer het eerst zelf. Zelfgemaakte deurmatten zijn zoveel leuker.

DIY deurmatten

Alles over deze toffe DIY deurmatten

1. Personaliseer een simpele deurmat heel eenvoudig met een tekst naar keuze! Je hoeft alleen maar een sjabloon te maken en te verven. Lees hier precies hoe je dat doet.

2. Hoe leuk is deze citroen deurmat?! De perfecte manier om je voordeur wat op te fleuren en het mooie is; echt iedereen kan dit wel maken. Er wordt in de blog ook uitgelegd hoe je een watermeloen deurmat maakt, dat wordt nog moeilijk kiezen!

3. Wanneer felle kleuren helemaal jouw ding zijn hoef je niet meer verder te zoeken. Een saaie rubberen deurmat vrolijk je zo op met spuitverf in een kleur naar keuze.

4. Voor een klassieke look is deze Martha Stewart houten deurmat een goede keuze. Bij deze DIY moet je wel even een zaag en boor tevoorschijn halen.

5. Iedereen die van breien, haken en andere creatieve hobby’s houdt zal, erg blij worden van dit project. Koop een nylon touw, volg het vlechtpatroon en je krijgt deze mooie, gevlochten welkomstmat als eindresultaat!

6. Voor wat meer vrolijkheid bij de deur is het erg leuk om een aantal simpele latjes in allerlei kleuren te verven. Spijker ze op een onderstel et voilà, je hebt een unieke en kleurrijke deurmat liggen!

7. Ook voor dit project heb je niet meer dan een simpele deurmat en wat verf nodig. Door de patronen neer te leggen schilder je eenvoudig een hippe, gestreepte welkomstmat.

8. Dit creatieve idee is mijn persoonlijke favoriet. Door een sponsje in de juiste vorm te knippen en in de verf te dopen stempel je deze leuke watermeloentjes op de deurmat. Heel origineel!

9. Met een paar dikke stukken touw en wat sterke lijm creëer je een deurmat met een natuurlijke en rustieke look. Een mooie overgang naar de buitenwereld.

Met welk van deze DIY deurmatten ga jij aan de gang?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *