Herfst in de tuin! 9x de leukste herfst decoraties

Door  |  1 reactie

We kunnen er niet omheen. De zomer houdt een keer op, waarna die onvermijdelijke herfst zich aandient. En laten we eerlijk zijn, de herfst is wel heel mooi met al die prachtige kleuren. En ieder seizoen kun je van de tuin genieten. Nu is het tijd om in de tuin aan de slag te gaan met herfst decoraties!

Wist jij dat er een astronomische en een meteorologische herfst is? De astronomische herfst is de periode die de meesten van ons wel uit het hoofd kennen: van 21 september tot 21 december. De meteorologische herfst begint echter al op 1 september. Juist, de herfst is dus al begonnen. Kijk snel voor inspiratie om je tuin op te leuken met herfst decoraties.

Herfst decoraties voor in de tuin

Breng de tuin in herfstsfeer: 9x herfst decoraties

1. Heb je nog ergens een rieten (of metalen) mand over? Vul ‘m met dennenappels en bijvoorbeeld een gewei zoals hier en je hebt een leuke herfst decoratie voor bij de voordeur.

2. Zeg je herfst, dan zeg je pompoenen. In alle kleuren en maten. In een zinken schaal met wat groen vormt de pompoen het middelpunt van je tuintafel.

3. Paars is echt een typische herfstkleur en combineert prachtig met groen. Samen in een oud fruitkistje bijvoorbeeld.

4. Zo lang mogelijk buiten blijven zitten in de herfst? Dan zijn lekkere warme plaids onmisbaar. Opgestapeld op een bistrotafeltje of in een mand gelijk ook zeer decoratief.

5. Deze kleurige herfst decoraties zien er zeer indrukwekkend uit maar zijn super eenvoudig te maken. Mos haal je bij het tuincentrum en kleine (decoratie)appeltjes haal je daar ook of pluk je zelf tijdens de oogstweken. Kies een of meerdere mooie schalen en vullen maar.

6. Een windorgel maar dan anders. Ga lekker het bos is en verzamel dennenappels, mooie bladeren, eikeltjes en mooi takjes en maar daarna thuis net zo’n herfsthanger voor in je tuin.

7. Leuk voor naast de schuur of voordeur. Een paar manden gevuld met haardhout, dennenappels, plaids etc. Instant herfstsfeer in de tuin.

8. Appelboom in de tuin? Of appels geplukt bij een boomgaard en nu veel te veel appels? Ze doen het ook super leuk als herfstdecoratie op de tuintafel wanneer je ze omtovert tot waxinehouder.

9. En tot slot deze super leuke pompoenen die licht geven. Ga ze te lijf met onder andere een boormachine en jouw tuin is deze herfst een lichtjespracht.

Genoeg leuke ideeën voor herfst decoraties voor de tuin toch? Nummer 7 is mijn favoriet. En die van jou? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Renske

    16 september 2015 at 08:09

    Ooh, die gevulde manden zijn leuk! Dat brengt wel de echte herfstsfeer naar binnen. 🙂 Net als pompoenen trouwens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *