Voor de donkere dagen: creatief met kerstlampjes

Door  |  2 reacties

Stoeien met een snoer kerstlampjes tijdens het optuigen van de kerstboom is jaarlijks dikke pret toch? Daarom zochten wij nog veel meer bestemmingen voor kerstlampjes. Adem in, adem uit…..

Uiteraard horen kerstlampjes in de kerstboom. Maar kerstlampjes lenen zich er ook uitstekend voor om donkere hoekjes licht te geven op een eenvoudige en zeer decoratieve manier. Eigenlijk kan dat het hele jaar door maar vooral rond kerst mogen (kerst)lampjes niet ontbreken.

Creatief met kerstlampjes

Creatief met kerstlampjes: zo doe je dat!

1. Heb jij een mooie ruime hal? Vergeet deze dan vooral niet om te toveren tot kersthal met heel veel kerstlampjes. Zodra je over de drempel stapt, word je omgeven door kerstsfeer.

2. Een spiegel wordt ineens sprookjesachtig als je er een slinger kerstlampjes omheen hangt. Perfect om ook dat donkere hoekje van de kamer in kerstsfeer te brengen.

3. Tijdens de vele herfstwandelingen bergen dennenappels verzameld? Gooi ze allemaal in een grote mand of schaal en verstop er kerstlampjes tussen. Ook leuk voor in de tuin.

4. Mason jars zijn heel populair in Amerika en veroveren ook ons land inmiddels. Behalve dat ze handig zijn om van alles aan voedingswaren in te bewaren of presenteren kun je er ook deze leuke troslamp van maken.

5. Men neme een snoer gekleurde ledlampjes en een doos pingpongballen en maakt zo zelf een superleuk pingpong lichtsnoer.

6. Ook de keuken kan best wat kerstversiering gebruiken. Op deze manier ziet het er niet alleen binnen gezellig uit maar ook van buiten. Hang een paar mooie kerstornamenten aan een tak, samen met bijvoorbeeld koekjesstekers in kerstfiguren en wikkel kerstlampjes eromheen.

7. Je hebt vast nog wel ergens een paar grote glazen vazen of potten staan. Door er mini-kerstlampjes in te stoppen worden het ineens superleuke elfenpotten.

8. Heb je geen open haard, maar mis je deze wel met kerst? Dan is dit een prima oplossing. Vul een grote mand met hout en takjes groen en drapeer daar een snoer kerstlampjes tussen. Heb je tijdens de kerstdagen toch een soort mini-haard.

9. Is een echte kerstboom dit jaar echt géén goed idee door kruipende kindjes of kleine hondjes? Op deze manier heb je toch de gezelligheid van de kerstlampjes en lijkt het nog op een kerstboom ook maar dan een veilige muurboom.

Dennenappels genoeg hier thuis. Dus ik gok zomaar dat ik daar dit jaar een mand mee vul en daar een snoer kerstlampjes in verwerk. Houd jij het bij de kerstboom of ga je nog een snoer kerstlampjes extra halen?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

2 reacties

  1. Marion Stam

    23 november 2015 at 09:19

    Erg leuke tips, vooral het idee op de hal op te leuken. Bedankt daarvoor

  2. Renske

    23 november 2015 at 12:55

    Wat een leuke tips! Vooral lampjes rondom een spiegel vind ik erg leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *