Slow cooking: de lekkerste Crockpot kerst recepten

Door  |  0 reacties

Speciaal voor de Crockpot-eigenaren onder jullie: negen heerlijke Crockpot kerst recepten! Natuurlijk kun je met kerst prima een stoofpot of soep uit de Crockpot op tafel toveren. Maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is? 

De naam Crockpot wordt heel veel gebruikt om het apparaat te benoemen, maar eigenlijk is het een merknaam van slow cookers. Slow cookers zijn in Amerika in bijna ieder huishouden te vinden. En langzaam maar zeker kom je hem in Nederlandse keukens ook steeds meer tegen.

Denk eens aan lekkere warme drankjes, broodjes, snacks en zelfs pindarotsjes. We zochten negen Crockpot kerst recepten voor je uit waar je gasten verbaasd van zullen staan als je onthult dat je ze met de Crockpot hebt bereid. Kijk je mee?

crockpot kerst recepten

Alles over deze kerst recepten uit de Crockpot

1. Kalkoen is onlosmakelijk verbonden met kerst en jawel, kalkoenborst kun je prima met de Crockpot bereiden.

2. Broodjes met kruidenboter, tapenade, aioli en andere lekkere smeerseltjes doen het prima bij de borrel, als voorafje of bij de hoofdmaaltijd. Zeker deze dinner rolls met kruiden.

3. Koken voor een groot gezelschap met kerst is soms best een uitdaging. Je komt al snel pitten tekort op je fornuis. Waarom maak je niet deze aardappelpuree met de Crockpot? De Crockpot doet het meeste werk voor je en het scheelt je ruimte op je fornuis.

4. Deze bread pudding doet het heel goed als dessert. Een bol ijs ernaast, wat slagroom en klaar ben je. Een tafel vol tevreden eters!

5. Serieus, je kunt met de Crockpot dus heel goed kerst pindarotsjes maken. Althans, het kerst-gedeelte zit vooral in de topping en die doe je natuurlijk buiten de Crockpot pas erop.

6. Stel je voor, buitenhaard of heater aan. Iedereen lekker buiten, opgekruld onder een plaid, lekkere hapjes en dan deze cranberry-sinaasappel glühwein serveren. 

7. Warme chocolademelk kan altijd, en zeker tijdens de kerstdagen. Bijvoorbeeld tijdens een fijne kerstfilm. We dromen stiekem toch allemaal van een witte kerst en daar past deze witte warme kerst chocolademelk  perfect bij.

8. Nog zo’n kerst klassieker: een hele kip. Samen met kaneel, cranberry’s en citroen stop je ‘m in de Crockpot om vervolgens je vingers er bijna bij op te eten.

9. Kaneel is een smaak en geur die absoluut niet mag ontbreken tijdens de feestdagen. Deze kaneel amandelen zien er heerlijk uit en zijn perfect voor bij de kerstborrel.

En… ben je verrast? Of misschien had je nog geen Crockpot, maar ren je nu gelijk naar de winkel om er een te kopen zodat je aan de slag kunt met deze Crockpot kerst recepten. 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *