Comfort food: als je dit jaar geen zin hebt om kerst (uitgebreid) te vieren

Door  |  0 reacties

Zin om met kerst lekker in huispak op de bank te kruipen, boeken te lezen, films te kijken, uitgebreid in bad te gaan? Daar hoort comfort food bij! En wat is er fijner dan aan een grote plank vol te laden met allerlei goddelijke hapjes en daar je buik mee te vullen… We gingen op zoek naar het lekkerste comfort food voor kerst! 

Zorg dat je de voorraadkast en de koelkast vult met allerlei lekkere kaasjes, worst, noten, gedroogd fruit, chocolade, (afbak)broodjes, fruit, vis, olijven en wat je nog meer lekker vindt. Regel een mega grote plank en vul deze met van alles en nog wat. Lekker glas wijn erbij en jouw avond kan niet meer stuk. Wij zochten negen voorbeelden van planken vol met comfort food voor je uit. Kijk je mee?

Comfort food kerst

Alles over deze planken met comfort food voor kerst

1. Benieuwd hoe je de perfecte antipasti plank maakt? Nou zo dus. En omdat het oog ook wat wil is de manier waarop je de plank indeelt niet onbelangrijk.

2. Van al het lekkers op deze plank krijg je spontaan honger. En gezien de hoeveelheid volstaat zo’n plank prima als volledige maaltijd tijdens de kerst.

3. Oeh… een bruschetta bar zoals deze is ook een heel goed idee als we het hebben over comfort food voor de kerstdagen.

4. Gesmolten kaas is comfort food bij uitstek. Deze gebakken brie leg je op een plank met schijfjes verse appel. Dippen maar!

5. Mocht je toch zin hebben om je uit te sloven, dan is een ultimate crostini station wel aan jou besteed.

6. Kaas en druiven zijn een top combinatie. Kies verschillende soorten kaas en – omdat het kerst – maak er in een handomdraai deze snack-kerstboom-plank van.

7. Op de plank gerookte perziken en geitenkaas; om je vingers bij af te likken. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Dat wordt stap voor stap uitgelegd.

8. Kaas, fruit, noten…. De combinatie van zoet en hartig, zacht en knapperig maakt dit de perfecte comfort food maaltijd voor kerst. Smullen!

9. Om de maaltijd goed af te sluiten: dessert nachos! In vele opzichten goddelijk door de aanwezigheid van chocola, fruit en kaneel.

Bij ons staat er deze kerst zeker weten zo’n plank met comfort food voor kerst op tafel. Misschien wel twee keer zelfs. En bij jou? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *