Eggnog day! Tijd voor de lekkerste eggnog recepten

Door  |  0 reacties

Eggnog? Ja eggnog, ook wel eierpunch genoemd. Dat is een cocktail op basis van melk, cognac of rum en ei die in de Verenigde Staten veelvuldig wordt gedronken rond de kerstdagen. En vandaag is het dus Eggnog Day. Heel toepasselijk op de dag voor kerst. Tijd voor de leukste eggnog recepten!

Behalve het basisrecept voor eggnog zochten wij nog acht andere eggnog recepten voor je uit. Je hoeft ze natuurlijk niet alle negen te maken, kies gewoon de voor jou lekkerste uit. Of ga all the way en maak er een eggnog party van. Weten gelijk al je gasten wat eggnog is en hoe lekker het smaakt.

eggnog recepten

Alles over deze eggnog recepten

1. Als we Jamie Oliver toch niet hadden… Hij beweert het beste eggnog recept van de wereld te hebben. Dan zit er maar één ding op: proberen!

2. Eggnog ijsjes kunnen prima als toetje. Of als tussendoortje, of als late night snack, of…. ach, ijsjes kunnen altijd! Zeker als je ze zelf hebt gemaakt.

3. Deze mini eggnog cupcakes zien er niet alleen schattig uit op tafel, maar ze passen ook perfect bij een high tea of bij de kerstbrunch.

4. Ontbijten met eggnog? Ja hoor, dat kan heel goed met deze eggnog french toast. Bij ons beter bekend als wentelteefjes.

5. Snickerdoodles zijn heerlijke luchtige koekjes. En op een dag als vandaag, Eggnog Day, maak je uiteraard speciale eggnogg snickerdoodles.

6. Een plakje cake is altijd goed en valt bij iedereen in de smaak. Voor kerst maak je ‘m net iets specialer. Deze eggnog cake bijvoorbeeld.

7. Lekker snoepen hoort er ook bij tijdens kerst. Als je iets bijzonders wilt trakteren is deze eggnog fudge een leuk idee.

8. Lekker! Koekjes dippen. Het allerlekkerst natuurlijk met zelfgebakken koekjes en deze eggnog dip.

9. En dat tot slot lekkers in het kwadraat: eggnog fudge salted caramel brownies. Het water loopt je spontaan in de mond toch?

Zeg nou zelf, deze negen eggnog recepten zien er toch stuk voor stuk goddelijk uit. Welke is jouw favoriet? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *