Early spring: haal het voorjaar in huis met bloembollen

Door  |  0 reacties

Heb je het ook gemerkt dat de dagen alweer wat langer worden? Eerder licht en later donker: heerlijk! Voeg daar een zonnetje aan toe en je kunt de eerste voorjaarskriebels niet onderdrukken. Omdat de lente toch nog even op zich laat wachten halen we gewoon vast het voorjaar in huis met bloembollen. 

Meestal plant je bloembollen in het najaar in de tuin, zodat je in het vroege voorjaar al kunt genieten van een vrolijke bloemenzee. Maar dat kan ook binnenshuis. Wij zochten negen leuke decoratieve ideeën bij elkaar ter inspiratie. Kijk je mee?

Voorjaar in huis bloembollen

Zo haal je het voorjaar in huis met bloembollen

1. Met een grote schaal, wat mos, een decoratieve tak en wat bolletjes maak je dit leuke mini-tuintje voor op tafel. En dan geduldig wachten tot de bolletjes gaan bloeien.

2. Hoewel we steeds meer verlangen naar dat fijne voorjaar is het toch nog steeds winter. Met wol omwikkelde bloembollen is een mooie combinatie van beide seizoenen.

3. Nog ergens een oude zinken emmer staan? Haal ‘m uit de schuur of tuin en verander die oude saaie emmer met een stel bloembollen, wat papier en mos of takjes tot een decoratieve voorjaarsemmer.

4. Heb jij zo’n leuke stolp en verander je dan ook regelmatig de inhoud? Waarom dan nu niet een voorjaarsstolp met bloembollen?

5. Zet een aantal glazen potjes en vaasjes bij elkaar en vul ze met verschillende bloembollen. Wat een feest als er steeds weer één begint te bloeien.

6. Een grote rechte glazen pot of vaas is altijd handig om in huis te hebben; je kunt er alle kanten mee op. In het voorjaar vul je hem bijvoorbeeld zoals hier met hyacintenbollen en wat mos. Ruikt je huis straks heerlijk naar voorjaar.

7. Op een oversized dienblad kun je je prima uitleven met vaasjes, potjes, bakjes en mandjes die je vult met de bloembollen van jouw voorkeur.

8. Krijg je eters? Versier de netjes gedekte tafel met een stel kant-en-klare potjes bloembollen die je eenvoudig inpakt met papier en een lintje of touwtje dat bij jouw stijl past.

9. Gebruik je servies eens anders dan voor de maaltijd. Bijvoorbeeld door een mooie schaal te vullen met bloembollen. Is je lievelingsschaal ineens een eye catcher in je interieur.

Bij mij thuis kun je al narcissen en blauwe druifjes vinden in glazen vazen en potjes. Haal jij ook het voorjaar in huis met bloembollen? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *